news-details

AvivaSA, fon büyüklüğünde bir rekor daha kırdı.

AvivaSA, toplam BES fon büyüklüğünde 25 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu. AvivaSA geçen sene de, 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket olmuştu.

Sabancı Holding ve 300 yıllık dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, fark yaratan ürün ve hizmetleri ile Otomatik Katılım ve devlet katkısı dahil toplam BES fon büyüklüğünde, 24 Nisan 2020 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre, 25 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu.

Yılın yarısı gelmeden yeni bir rekor geldi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, geçen sene de 20 milyar TL’yi aşan ilk firma olduklarını anımsatarak; “Ayrıca, 2015 yılından bu yana, fon büyüklüğü sektör liderliğimizi aralıksız devam ettiriyoruz. Bu başarılarımızın altında, öncelikle fon büyüklüğünü en önemli başarı kriteri olarak görmemiz yatıyor, çünkü hem müşterilerimiz hem de sektör için fon büyüklüğü ve fonların etkin yönetiminin asıl değer yaratan faktörler olduğunu biliyoruz. Ayrıca 2017 yılını, ‘Kültüre ve İnsana Yatırım Yılı’ ilan etmemiz, 2019 başında uygulamaya koyduğumuz ‘Müşteri Odaklılık’ programımız ve geçen sene sektörümüzün en gelişmiş mobil uygulaması olan AvivaSA Mobil’i hizmete sunmamız, sürdürülebilir başarımızı destekleyen önemli hamlelerdir. Bu başarının, tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu böyle zorlu bir dönemde elde edilmesi, bizi sektörümüzün geleceğine dair umutlandırdı.” dedi.

Fırat Kuruca: “BES, yatırımların finansmanına, sermaye piyasalarının derinleşmesine ve büyümesine destek olması açısından da son derece önemlidir”

Bireysel emeklilik sektöründe toplam fon büyüklüğünün 140 milyar TL’ye ulaşmış olduğunun altını çizen Kuruca sözlerine şöyle devam etti: Hem bireysel emeklilik sistemi hem de otomatik katılım; ülkemiz gibi, hem sigorta penetrasyon oranı hem de bireysel tasarruf oranları görece düşük ülkeler için çok önemli fırsatlardır. Ayrıca, bireysel ve ülke tasarruf açığının azaltılmasına, sürdürülebilir büyümenin finansmanı için yerli kaynak yaratılmasına katkı sağlayacak sistemlerdir. Tüm dünyada bireysel emeklilik sistemi, bireylerin emeklilik dönemlerinde daha iyi bir yaşam standardına sahip olabilmelerine önemli bir katkı sağlıyor.” dedi.

Değişen ekonomik konjonktür doğrultusunda yeni fonlar

AvivaSA, 2019 yılından itibaren, müşterilerinin BES sisteminde değerlendirdikleri yatırımların pozitif yönde gelişimi için, tüm kanallardaki BES planlarına değişen ekonomik konjonktür doğrultusunda yeni fonlar ekledi.

Firma, Fon Bilgi Hattı ve AvivaSA Mobil’de yer alan dijital fon danışmanı FonPro gibi hizmetlerle müşterilerine fon yönetimi konusunda destek vererek, birikimlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerini sağladı. Öte yandan, dijital alanda yatırımlarına devam ederek, analitik yetkinliklerini geliştirdi ve böylelikle müşteri tutundurma ve segmentasyon çalışmalarında müşterilerini daha iyi tanımaya ve analiz etmeye başladı.

 

Hibya Haber Ajansı