news-details

Yeni hastane yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptı açıklamada, kesinlikle parayla maske satışının yasak olduğunu, devlet olarak vatandaşlara ücretsiz maske ulaştırmakta kararlı olduklarını bildirdi

Hastanelerde teşhiş ve tedavi konusunda hiçbir sıkıntının bulunmadığını, çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşların evde kalmasını sağlayarak insan hareketliliğini asgari düzeye indireceklerini aktaran Erdoğan, ''Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nın alanını, aynı şekilde Sancaktepe havaalanının olduğu kısma da 1000 odalık 1 katlık hastaneyi yapıyoruz.
 Şu ana kadar kampanya hesabımızdaki meblağ yaklaşık 1 milyar 500 milyon TL'yi buldu. 
Asıl mücadelemiz salgın sonrasında başlayacaktır.'' dedi.

Erdoğan, kendilerini yakından ilgilendirdiği için Avrupa ülkelerinin tamamı ile ABD'deki gelişmeleri an ve an takip ettiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

''Covid-19 hastalarının önemli bir kısmının Avrupa ve ABD'ye seyahat geçmişlerinin olması bu ülkelerin tedbirleri vaktinde almadığının işaretidir.
 Türkiye, sağlıktan, gıdaya ve temizlik malzemelerine kadar acil ihtiyaç duyulan konularda oldukça iyi bir yerdedir. Devlet en çok da işte böyle günler için vardır.
 Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm kurumları ve imkanlarıyla 83 milyon vatandaşının istisnasız yanındadır. Milletimizin her bir ferdine, devletine olan güveniyle sergilediği birlik ve dayanışma için şükranlarımı sunuyorum.
 Havalimanına 2 yeni hastane yapılıyor denilebilir. 
Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkana değil, aynı zamanda morale ve  kararlılığa da sahibiz. Karamsarlığa, revahete kapılmadan her türlü imkanı göz önünde bulundurarak tedbirlerimizi adım adım alıyor ve hayata geçiriyoruz. 
İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir. Bu şartda üretimine ara veren veya azaltan, işçilerimizin, çalışanların ücretlerini asgari ücretini geçmeyecek şekilde 3'te 2'sini devlet olarak biz ödüyoruz.''


Aldıkları tedbirlerle 2 milyondan fazla mükellefin muhtasar, KDV ve prim ödemlerini 6 ay ertelekdiklarini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

''
Gelir vergisi mükellefi 2 milyona yakın vatandaşımız mucbir sebep hali kapsamına alınmıştır. 
Firmalar ve gerçek kişilere kredi ödemelerini asgari 3 ay ertelemek için finansman desteği sağlıyoruz. 
Kredi geri ödemelerindeki süreyi 90 günden 180 güne çıkartarak, takip sürelerini uzattık. İhracatçılara stok finansman desteği vererek üretimlerini sürdürmelerini teşvik ediyoruz. 
Belediyelerin salgınla mücadelesine destek vermek için vergi payı ödemelerinden yapılan kesintileri 3 ay süreyle kaldırarak bu kurumlarımıza 3 milyar liralık kaynak sağladık. 
KOSGEP geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize nisan, mayıs, haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini de erteleme imkanı sağlıyoruz.
 Bu ertlemeden kaynaklanacak maaliyeti KOSGEB üstlenecektir. Emeklilerimizi, en düşük maaşlarını 1500 TL'ye çıkartarak, ikramiye ödemelerini öne çekerek rahatlattık.
 2 milyon 100 binin üzerinde aileye 1000'er lira nakit yardımı yaptık.
 Şimdi 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak üzere hazırlıklara başladık.
 Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvurarak durumunuzu anlatmanız veya e-devlet üzerinden başvurmanız halinde devletimiz sizlere her türlü desteği verecektir.''

Hibya Haber Ajansı