news-details

Koronavirüs günlüğü

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, koronavirüs destekleri kapsamında çiftçilerin 6 milyar liralık kredi borcunun ötelendiğini bildirdi.

Başkan Altun, sosyal medya hesabından Türkiye'de Koronavirüs başlığıyla yaptığı açıklamada, işsizlik ödemelerinin vatandaşlara ulaştırıldığını, kamu bankalarının da faizsiz ve uzun vadeli kredilerle esnafa can suyu verdiğini, devletin her kesim için tüm imkanlarıyla çalıştığına işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime 31 Mayıs'a kadar devam edileceğini bildirdiğini aktaran Altun, şunları kaydetti:

''Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli üretici ve tüketicinin online ortamda bir araya geleceği Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesini tanıttı.Halkbank küçük işletmeler için 6 ay ana para ve faiz ödemesiz toplam 36 ay vadeli işe devam desteği küçük işletme can suyu kredisini devreye aldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu sene 1 Mayıs'ın online kutlanacağı açıklandı.  50'ye yakın üniversite, kurum ve sivil toplum kuruluşunun internet ortamında bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Covid-19 Ortak Akil Platformu  çalışmalarına başladı. 
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, KOVID-19 Bilimsel Araştırma Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu. PTT, ATM'lerinden günlük ücretsiz para çekme limitinin 3 bin liradan 5 bin liraya
 çıkardığını açıkladı. Kovid-19 salgınının etkilerinin azaltılması için gıda, tıbbi ürünler ve diğer temel malların taşınması için Türk Cumhuriyetleri arasında yeşil koridor kurulması, ulaştırma ve lojistiği koordine etmek amacıyla görev gücü oluşturulması önerildi.''

 

Hibya Haber Ajansı