news-details

Ons altın vadeli işlem sözleşmesi

Haziran ayı vadeli Altın kontratı, haftanın üçüncü işlem gününü %2.28 düşüşle 1702 seviyesinde tamamladı.

Geçtiğimiz devam eden ABD-Çin gerginliğine ek olarak, protestoların ve Dolar çevresindeki satış baskısının Ons Altın'ın yükselişinde destek oluşturduğu gözlemlemiştik. Bu haftanın ilk iki işlem gününde de yükselişe devam eden kontratın dün ise beklentilerin üzerinde açıklanan ABD verileri sonrasında sert geri çekildiğini gördük. ABD ve Çin arasında devam eden gerilim ve ABD'deki geniş çaplı protestolara bağlı olarak artabilecek güvenli varlık talebi Ons Altın'a destek sağlamaya devam edebilir. Bugün ABD’de açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi ile kontratta oynaklığın artığını görebiliriz.

Haftanın dördüncü işlem gününde ABD-Çin gerilimi ile ekonomilerin açılması arasında hangi tarafın ağır basacağına dair fiyatlamaların etkilerini takip edeceğiz.

 

Güne düşüşle başlayan ve gün içerisinde de değer kaybı devam eden kontrat günü ekside noktaladı. Kontratta geri çekilmenin sürmesi halinde 1695 ve 1687 destek seviyeleri test edilebilir. Dün yaşanılan sert geri çekilme sonrasında tepki alımları görülmesi durumunda ise 1708 ve 1712 diranç seviyelerini takip edeceğiz.

 

Destekler: 1695 / 1687 / 1675

Dirençler: 1708 / 1712 / 1720

Kaynak AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı