news-details

Asya borsaları yükseliyor

Dış Haberler, 11 Mayıs (HİBYA) – Asya borsaları haftanın ilk gününe, corona virüsü kıtlamalarının dünyada kaldırılmaya başlamasının getirdiği iyimserlikle yükselişle başladı.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei endeksi sabah işlemlerinde yüzde 1,6 arttı. Son aylarda en fazla darbe alan hisse senetlerinin çoğu yükselişe geçti. ANA havayolu şirketi yüzde 9,2 artarken, otomobil üreticileri de güçlü performans gösteriyor. Nissan yüzde 7.9, Mazda yüzde 7.5 ve Suzuki yüzde 6.1 arttı. Kamyon üreticisi Isuzu Motors, yüzde 9,6'lık bir artışla güçlü bir şekilde yükseliyor.

Hong Kong borsası da yüzde 2,0 kazanç ile işlem görüyor. 50 büyük hisselerin işlem gördüğü Hangseng listesindeki tüm şirketler, ilaç şirketi CSPC Pharma hariç, artıda işlem görüyor, 

Anakara Çin menkul kıymet borsalarında alım satım biraz daha temkinli. Şanghay Menkul Kıymetler Borsası yüzde 0.1 arttı, Shenzhen Borsası ise değişmedi. Güney Kore'de, Seul borsası da yüzde 0.1 arttı. Gece boyunca rakamlar, Güney Kore ihracatının Mayıs ayının ilk on gününde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46'nın biraz üzerinde düştüğünü gösterdi. Aynı zamanda ithalat da yüzde 37 oranında azaldı.

Avustralya'da, Sydney Borsası'nın ASX 200 endekside yüzde 1,5 arttı.


Hibya Haber Ajansı