news-details

Uluslararası piyasalar

* İngiltere Merkez Bankası 26 Mart tarihinde yapacağı faiz toplantısı öncesinde bu sabah sürpriz toplantı gerçekleştirerek 50bp faiz indirdi. Faiz indirimi sonrasında GBPUSD paritesi 1.2832 seviyelerini test ederken kayıplarının bir kısmını geri almayı başardı ve 1.2870 seviyelerinden işlem görmekte.

• Ekonomik veri takviminde İngiltere’de sanayi ve imalat üretimi verileri ve ABD tarafında enflasyon rakamları takip edilecek veriler arasında.

• İtalya’da koronavirüs salgınında vaka sayısı 10,000 seviyesinin üzerine çıkarken ABD’de de yayılmaya devam ediyor. Merkez Bankaları arka arkaya faiz indirirken yarın ECB toplantısı oldukça önemli olacak. EURUSD paritesi faiz kararı öncesinde %0.60 primle 1.1345 seviyelerinden işlem görmekte.

• Virüs kaynaklı haberler artarak devam ederken güvenli limanlara da talep artıyor. Altın yaklaşık $15 primle $1664 seviyelerinden işlem görürken diğer güvenli liman Yen dolara karşı %1’e yakın değer kazanmış durumda. 104.70 seviyelerinden işlem gören USDJPY paritesi için 105 seviyesi ilk direnç noktası konumunda

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı