news-details

Piyasalar yatay bir günü geride bıraktı

Pekin’de karantinanın genişletilmesinin ardından ikinci dalga endişeleri artarken, piyasalar yatay sayılacak bir günü geride bıraktı. Altın 1725 dolar/ons seviyesinden başladığı günde seans boyu yatay seyirli hareket ederken, Pekin’de karantina kapsamında okulların kapanması haberi üzerine altın 1716,97 dolar/onsla günün en düşük seviyesini kaydetti. Seans sonuna doğru toparlanma çabasıyla 1727 dolar/onstan dengelenen sarı maden önceki güne kıyasla hanesine 2 dolar/onsluk kazanç yazmış oldu.

 

Gümüş ise 17,37 dolar/ons seviyesinden başladığı seansta, gün boyu genel olarak yatay bir seyir izlerken seans sonunda pozitif bir kapanış yaptı. Günü 17,45 dolar/onsla seansı tamamlayan sarı maden, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,4 kazanç yazmış oldu.

 

Platin haber akışından bağımsız olarak yatay bant içerisindeki hareketini sürdürüyor. Dünkü seansı 824 dolar/onstan tamamlayan platin önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,8 kazanç yazmış oldu.

 

Paladyum da diğer kıymetlilerle benzer şekilde yatay yönlü seyirde hareket ettiği bir seansı geride bıraktı. 1940 dolar/onstan seansı tamamlayan paladyum, önceki güne kıyasla yerinde saymış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta sakin bir günü geride bırakırken, fiyatlar dünya fiyatlarına yakın seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 1520 kg altın, 3599 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.


Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı