news-details

Avrupa'dan Günün Gazete Başlıkları

Dış Haberler, 16 Mayıs (HİBYA – İngiliz The Times gazetesi bugün ''Sendikalara Meydan Okuyan Okullar Gelecek Ay Açılıyor- Akademiler Virüse Rağmen Hükümeti Destekliyor'' manşetiyle yayınlandı.

Yine okulların açılışı haberini manşetine taşıyan İngiliz The Guardian gazetesi de ''Doktorlar Okulların 1 Haziran'da Açılmasını Çok Tehlikeli Buluyor'' başlığını kullanmış.

Fransız Le Monde' un bugünkü manşeti ise Aşı: Ekonomik Bağımsızlığa Karşı Savaş''

İsviçre gazetesi Tribune de Geneva gazetesi yetkililerin yeni öğretim yılında öğrenci sayısını yanlış hesaplamasını üst başlığına çıkararak ''Kalabalık Okullar Nedeniyle Geçici Derslikler Kurulacak'' manşetini kullanmış.

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesi birinci sayfasında dünyanın dört bir yanında kullanılan rengarenk yüz maskeleri fotoğraflarına yer verip maskelerin aynı zamanda bir dayanışma sembolü haline geldiğini belirtmiş.
Gazete ''Tartışılan Maske Dünya'da Sıradanlaşıyor'' manşetiyle yayınlanmış.

İspanyol gazetelerinin neredeyse tamamı birinci sayfalarında dört kent dışında karantina yasağının kalkmasına yer vermişler.

El Pais gazetesi manşetini '' Madrid, Barselona ve Castilla ve Leon, daha az Kısıtlamayla Hala '0' Fazında'' diye atmış.

Hibya Haber Ajansı