news-details

Arçelik'in geleceğe dönük değerlendirmeleri

Arçelik A.Ş, geleceğe dönük değerlendirmelerde bulundu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılana açıklamada, 7 Şubat 2020 tarihinde yapılan açıklamada, olağan piyasa koşulları altında hazırlanan 2020 yılı beklentilerinin yatırımcı sunumunun 23. sayfasında kamuyla paylaşıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, bugün kamuya açıklanan finansal tablo dipnotlarında da belirtildiği üzere, koronavirüs kaynaklı olarak gerek şirketin faaliyet gösterdiği sektörde, gerekse genel ekonomik aktivitede yaşanan gelişmeler/yavaşlama paralelinde, şirketin faaliyet gösterdiği ülkelerde tedarik, üretim ve satış süreçlerinde aksamalar yaşanabildiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

''Koronavirüs etkisinin gerek dünyada gerekse Türkiye'de ne kadar süre ile devam edeceği, ne kadar yayılabileceği henüz net olarak tahmin edilememekte olup, etkilerin şiddeti ve süresi netleştikçe orta ve uzun vade için daha belirgin ve sağlıklı bir değerlendirme yapma imkanı söz konusu olabilecektir. Bu sebeple, şirketimizin 7 Şubat 2020 tarihinde kamuya açıkladığı 2020 yılı beklentileri geçerliliğini yitirmiş olup, içinde bulunduğumuz dönemin belirsizliği nedeniyle bu aşamada herhangi bir öngörü paylaşılamamaktadır.''


Hibya Haber Ajansı