news-details

Sosyal sorumluluk projeleri de yeni dünya düzenine uyarlandı

Destek Patent’in Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi “Fikrine Sahip Çık” eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor

Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına destek olmak amacıyla başlattığı “Fikrine Sahip Çık” kurumsal sosyal sorumluluk projesine  hız kesmeden devam ediyor. Pandemi dönemi nedeni ile eğitimlerine dijital platform üzerinden devam eden Destek Patent; Türk Telekom, Genç Başarı Vakfı ve Tink Okulları işbirlikleriyle kadın girişimciler ve gençlerle “Fikrine Sahip Çık” eğitimleri kapsamında bir araya gelerek marka ve patent konularında bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.                                                                              

Kurulduğu günden bu yana sınai haklar alanında Türkiye'de sektör liderliğini koruyan Destek Patent, sınai haklar bilincini yaygınlaştırıp, patent okuryazarlığını artırarak, üreten, buluş yapan ve haklarını nasıl koruyacağını bilen, bilinçli bir nesil yetiştirilmesini hedefleyerek başlattığı sosyal sorumluluk projesine devam ediyor.

Yeni eğitim düzeninin bir parçası olan online eğitimleri kapsamında öğrenciler ve kadın girişimcilerle biraraya gelerek, marka, patent ve tasarım eğitimleri veriyor.

Destek Patent ve Türk Telekom’dan kadın girişimcilere tam destek

Türk Telekom tarafından kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla yürütülen “İnternetle Hayat Kolay” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 18 yaş üstü girişimci ya da girişimcilik motivasyonuna sahip kadınlara dijital pazarlama ve tasarım odaklı düşünme atölyeleri gerçekleştirildi. Destek Patent’te bu atölye içerisinde kadın girişimcilerin haklarını  nasıl koruyacaklarına dair eğitimler vererek, projeye destek oldu.

GençBizz projesi ile geleceğin iş insanlarına online eğitim verildi

123 ülkede yaklaşık 50 yıldır uygulanan programda 16-18 yaş grubu lise öğrencileri,  iş dünyası gönüllü mentorluğu ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini gerçek bir iş dünyası simülasyonu içerisinde kurarak öğreniyor. Bu program kapsamında Destek Patent, 15-16 Nisan 2020 tarihleri arasında online platform üzerinden gençlere, marka, patent, tasarım eğitimleri vererek haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilinçlenridme ve farkındalık eğitimleri gerçekleştirdi.

Tink Okulları öğrencilerine online marka ve patent eğitimi  

Merkezinde insan ve teknoloji olan Tink – Teknoloji ve İnsan Kolejleri ve Destek Patent, arasında imzalanan protokol kapsamında, TINK Okulları öğrencilerine 4 Nisan 2020 tarihinde Fikrine Sahip Çık-  marka, patent ve tasarım eğitimi verdi.

Destek Patent, “Sınırları Aşan KOBİ’ler” Programında eğitim verecek

Facebook Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ortaklığında gerçekleştirilen “Sınırları Aşan KOBİ’ler” projesi kapsamında, Destek Patent de KOBİ’leri sınai haklar alanında bilgilendirmek ve haklarını nasıl koruyacakları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, 18 Mayıs tarihinde KOBİ’ler ile bir araya gelecek.

 “Ülkemizin gücünü ve değerini artırabilmek için toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeliyiz”

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, pandemi dönemi nedeni ile gerçekleştirdikleri online eğitim programları hakkında şunları kaydetti:  

“Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için, gençlerimizi bilinçlendirmeli ve yeni dünya düzenine hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri olan herkese ülkemizin daha çok ihtiyacı var. Biz de ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza, girişimcilerimize ‘Fikrine Sahip Çık’ diyoruz. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci  gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Yapacağımız çok şey olduğuna inanıyor, patent kavramını hayatımızın parçası yapmak istiyoruz.”


Hibya Haber Ajansı