news-details

Köy muhtarı rehberliğinde Baksı Müzesİ Şakir Gökçebağ sergisini gezebilirsiniz

Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde yer alan ve zengin sanat koleksiyonu ile dikkat çeken Baksı Müzesi, bir ilke daha imza attı. Müzede sergilenen Şakir Gökçebağ’ın “AŞİNA” isimli solo sergisi, Baksı Müzesi’nin Yotube hesabında yayınlanan kısa filmle artık tüm sanatseverler tarafından gezilebiliyor. Köy Muhtarı Nabi Akçelik’in rehberliği ise bu kısa filme ayrı bir renk katıyor.

 

Şakir Gökçebağ’ın “AŞİNA” isimli solo sergisi, Temmuz 2020 tarihine kadar Baksı Müzesi’nde yer almaya devam edecek. Gündelik yaşamın içinden, tanıdık ve alışık olduğumuz nesneleri yeni formlara dönüştürdüğü heykel ve enstalasyonları ile tanınan sanatçının bu eşsiz sergisi, şimdi de Youtube’ta yayınlanan kısa filmle sanatseverler tarafından ziyaret edilebiliyor. Bayraktar Köyü Muhtarı Nabi Akçelik’in kendine has yorumlarıyla rehberlik ettiği bu özel sergi turu, izleyenlerden büyük beğeni toplamaya devam ediyor.

 

Müzede yer alan eserlerinde, önceki işleri ile beraber bölgeye özgü doku ve nesnelerle ürettiği yeni işlerini de izleyiciyle buluşturan Gökçebağ’ın “AŞİNA” sergisi, Türkiye’de açılan en kapsamlı sergilerden biri olma özelliğini taşıyor. Bir yandan Anadolu’nun ruhuna dokunan diğer yandan da Gökçebağ’ın uzun yıllardır, yerel ve evrensel arasında dokuduğu bağı, güçlü sözlerle ortaya seren sergi, şimdi Youtube üzerinden de sanatseverleri bekliyor.

 

Baksı Müzesi tanıtım filmlerinin ilkini oluşturan Şakir Gökçebağ “Aşina” sergisi kısa filminin ardından Baksı Müzesi Depo-Müze Koleksiyon Turu ve Baksı Müzesi Çocuk Atölyeleri Turu da çok yakında izleyicilerle buluşacak.

 

Şakir Gökçebağ’ın “AŞİNA” sergisinin Köy Muhtarı Nabi Akçelik tarafından anlatıldığı kısa film aşağıdaki linkten izlenebilir:

https://www.youtube.com/watch?v=UqZ7q7xjSlM&t=38s

 


Hibya Haber Ajansı