news-details

COVID-19’un Bulut Bilişim’e etkisini dijital platform üzerinden değerlendirecek

İstanbul – International Data Corporation (IDC) Türkiye, 22 Nisan’da; “COVID-19’un Hibrit Bulut’a Etkisi” konulu konferansını IDC Dijital Toplantı Platformu üzerinden gerçekleştirecek. Bulut ve altyapı teknolojilerinin önemli tedarikçileriyle kurumsal BT yöneticilerinin bir araya geleceği çevrimiçi etkinlikte; çoklu ve hibrit bulut mimariler, rekabet ve maliyet avantajları gibi konular gündem maddeleri arasında yer alacak.

IDC Türkiye’de Araştırma Müdürü olarak görev yapan Ayşe Kaptanoğlu’nun konuyla ilgili yorumları şu şekilde: “Kurumlar dijital dönüşüm yolculuklarına devam ettikçe bulut tüketimleri de artmaya devam edecek ve giderek daha çok firmanın BT altyapısı çoklu ve hibrit bulut mimarisi altında çalışmaya devam edecek. Özellikle COVID-19’un tüm sektörlere etkisini gösterdiği bu zor ve belirsiz günlerde ölçeklenebilir, çevik ve esnek olabilmeyi sağlayan bulut teknolojileri önemini daha da çok arttırdı. Hibrit bulut, işletmelere kullanımlarını ölçeklendirmek için etkili bir yol sunarken, gereksinimlerine ve kısıtlamalarına göre de her iş yükü için seçenekler sunarak pek çok avantaj sağlayabilmektedir.”

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları: “Ülkemizde COVID-19 vakalarının sayıca artmasıyla birlikte bireyler-kurumlar ve Türkiye hükümeti yöneticileri, eğitim-sağlık ve vatandaş hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için disiplinli bir karantina sistemine girdi ve gereken önlemler sıkılaştırılarak alınmaya devam ediliyor. Yerel ve uluslararası kurumsal şirketlerin çoğu yakın zamanda normal çalışma ortamına dönemeyecek. Kısıtlı kaynakları olanKOBİ’ler de BT’ye yatırım yapmak, mümkün olabildiği kadar işlerini dijitale almak zorunda kalacak. Salgın, tüm sektörlerde ekonomik durgunluğa yol açtı. Yemek hizmetleri, perakende, eğlence ve turizm de dahil olmak üzere birçok kuruluş faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Salgın sadece sosyal üretimi ve günlük hayatı etkilemekle kalmadı, aynı zamanda BT pazarını da oldukça olumsuz etkiledi. Bununla birlikte, salgının sağlık, kamu sektörü, internet ve yeni medya gibi sektörler üzerinde olumlu etkileri olması beklenmektedir. Bulut teknolojileri, canlı iletişim platformları, 3D yazıcılar, yapay zeka ve büyük veriler yatırımları artmaya devam edecek, IoT ve güvenlik ise bu durumdan minimum etkilenecek”

Daha fazla bilgi için “COVID-19 Impact: Hybrid Cloud” “idc.com/event/hybridcloud2020” web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

IDC online/dijital toplantılar ve ortaklık fırsatları hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Ceren Tuğcu (ctugcu@idc.com, +90533 599 5205) ile iletişime geçiniz.


Hibya Haber Ajansı