news-details

Salgında ikinci dalga endişeleri gündemde

Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Trump dünkü açıklamasında koronavirüs rakamlarının çok daha iyi göründüğünü ifade etti. Küresel çapta salgın nedeniyle alınan tedbirler gevşetilmeye başlanırken, konu ile ilgili gelişmeler önemini koruyor. Tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte önümüzdeki süreçte salgının artış/yayılma hızındaki değişimler ve salgında ikinci bir dalga yaşanıp yaşanmayacağı piyasaların yakın takibinde yer alacak olup, küresel risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın nedeniyle ilerleyen süreçte yeni kısıtlamaların gelebileceğine ilişkin gündeme gelen korkular, gün içinde hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydetmesine neden oldu. Hisse piyasalarında dalgalı bir seyrin izlendiği haftanın ilk işlem gününü BIST-100 Endeksi %0,05’lik oldukça sınırlı bir kayıpla 97.792 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,07 – 7,08 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,05’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dün oldukça dar bir bant içinde hareket eden BIST 100 kritik gördüğümüz 97.500-97.200 aralığındaki güçlü destek bölgesinin üzerinde kalmaya devam ediyor. Buna karşın buradan uzaklaşacak gücü bulmakta da zorlanıyor. Son günlerde pozitif açılışların ya da gün içinde görülen yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanıldığını görüyoruz. Bu nedenle hafta boyunca aşağıda bu bölgeyi yakından takip etmek gerektiğini düşünüyoruz. Dün de ifade ettiğimiz gibi bu bölgenin altında 94.500 civarına kadar önemli bir destek bulunmuyor. Yukarı yönlü hareketlerde 100 bin psikolojik olarak önemli olmakla birlikte üzerinde önceki zirvenin bulunduğu 102.300 civarı geçilene kadar yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekiyor. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı