news-details

Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumları sözleşme fesh etmeyecek yatırımlarını sürdürecek

Bahçeşehir Koleji &Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, dün okulun sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama paylaştı. Yücel açıklamasında sözleşme feshi olmayacağını, yeni sözleşmelere devam edileceğini ve yatırımların hız kesmeyeceğini vurguladı.

Bahçeşehir Koleji &Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’in kamuoyuyla paylaştığı açıklaması şöyle; “Dünya küresel bir sağlık problemi ile karşı karşıya. Bu küresel sorunla, ulusal mücadelemiz devam ederken, bir kez daha insan sağlığından daha değerli hiçbir şeyin olmadığını anladık. Bu sıkıntılı günleri hep birlikte geride bırakacağımıza yürekten inanıyoruz.

Ama tıpkı dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bu sağlık sorununun, mutlaka ekonomik yansımaları olacaktır. Reel sektörün, istihdamın en yoğun olduğu özel öğretim sektöründeki bir temsilcisi olarak amacımız, bunu elbirliğiyle en aza indirmektir. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları 73 ilde 25.187 kişiye istihdam sağlayan büyük bir eğitim grubudur.

Bu bağlamda; yönetim kurulu olarak 30.03.2020 tarihinde yaptığımız toplantı sonrasında aldığımız kararları kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim döneminde, hiçbir çalışanımızın mevcut sözleşmesini feshetmeyecek ve önümüzdeki eğitim öğretim yılı için Ocak ayında başlayarak bugüne kadar %65’ini tamamladığımız sözleşme yenileme sürecine de kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Yine önümüzdeki dönemde, eğitim ve öğretime başlaması için halihazırda çalışmaları yapılan 15 yeni okul yatırımımızı hız kesmeden sürdürerek, planladığımız gibi okullarımızı 2020-2021 döneminde faaliyete geçireceğiz. Bu yeni okullarımızda, 2.000 yeni öğretmen ve personel kadrosu açarak, istihdamımızı yaklaşık yüzde 10 oranında artıracağız.

 


Hibya Haber Ajansı