news-details

GBP/USD analizi

GBPUSD dün oldukça sınırlı bir alanda hareket etti. İngiltere Merkez Bankası’nın bu hafta beklenen kararları öncesi beklemede olan Sterlin karşısında Doların güçlü seyrini sürdürmesine karşın paritenin tutunma sağladığı gözleniyor.

Covid-19 ekonomik kilitlenmelerinin daha fazla ülkede hafifletileceği beklentisiyle İngiliz Sterlini de dahil olmak üzere para birimlerinin toparlanmasına kısmen de olsa yardımcı oluyor. Ancak Perşembe günü İngiltere Bankası'ndan gelecek para politikası duyurusu ve ABD-İngiltere arasındaki ticaret görüşmelerinden gelecek haberler için de dikkatli olunması gerekiyor. BoE’nin bu toplantıda bir faiz kararı ya da niceliksel gevşeme konusunda ekstra bir adım atması beklenmiyor. Bu açıdan gelecek açıklamalar, ekonomik veriler ve ekonomilerin açılmasıyla ilgili beklentiler fiyatlanmaya devam edecek.

Teknik olarak incelediğimizde, GBP/USD paritesinin 1,2400 seviyesinde destek bulmaya devam ettiği gözleniyor. 1,2480 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile paritedeki yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 1,2360, 1,2300 ve 1,2240 takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile paritedeki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 1,2480, 1,2520 ve 1,2580 destek seviyeleri takip edilmelidir

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı