news-details

Online toplantılarımız ile işimizi büyütmeye devam ediyoruz

Dünyanın en büyük iş geliştirme platformu olan BNI (Business Networking International) son yıllarda referans ile pazarlama metodunun ne denli önem kazandığının en güzel örneği. Her bir iş sahibi için yeni iş bağlantılarına ulaşma fırsatı sağlayan platform, her hafta bin 500 iş sahibini bir araya getirerek iş sahiplerinin bu krizi dayanışma içinde aşmasına yardımcı oluyor. ‘’İş hayatında kazandır ki kazan’’ felsefesiyle faaliyet gösteren BNI’ın Türkiye Direktörü Ayşe Aslan, İletişim ve Marka Danışmanı Burçak Ilıman’ın Instagram üzerinden yaptığı ‘Home Office’ programına konuk olarak iş hayatında referans pazarlamasının önemini vurguladı.


İş hayatında network’ün öneminin her geçen gün artmasıyla birlikte müşterilere, uluslararası bağlantılara veya tedarikçilere ulaşma fırsatı da o kadar artıyor. Bu kapsamda dünya’nın en büyük iş geliştirme platformu olan BNI’ın Türkiye’ deki toplantıları da her hafta online ortamda yapılan toplantılar ile iş yönlendirmelerine hız kesmeden devam ediyor. Dünya’da iş sahiplerinin yüzde 98’ inin referans ile iş aldığını belirten BNI Türkiye Direktörü Ayşe Aslan ‘’ “İş sahiplerini bir araya getiriyor, onlara disiplinli, düzenli, takip edilebilir ve yapılandırılmış bir ortam sunuyoruz. Dünya’nın her yerinde insanlar güvendiği, tanıdığı insanlarla iş yapıyor ve onları diğerlerine refere ediyor. BNI’da iş sahiplerinin kendilerini doğru bir şekilde anlatmalarını ve düzenli olarak kendilerine bir referans kaynağı yaratmalarını sağlıyoruz. BNI Türkiye bu pandemi sürecinde çok hızlı bir şekilde dijitale adapte oldu. Ve her hafta neredeyse tam katılımla toplantılarımızı yapmaya devam ediyoruz’’ açıklamasında bulundu.
 

‘’Türk toplumu her şeye hızlı adapte olabiliyor’’


Koronavirüs ile birlikte dijital toplantılara daha çok katılım olduğunu belirten Aslan “Türk toplumu her şeye en kısa sürede adapte olabiliyor. Biz, bu süreçte aslında bir kriz yaşamadık. Tam tersi şu an toplantılarımıza daha çok ilgi var diyebilirim’’ ifadelerinde bulundu.

 

‘’Referans Pazarlaması başucu niteliğinde bir kitap’’


Uzun yıllar Londra’da yaşadıktan sonra BNI markasını Türkiye’ye getirerek insanlara fayda sağladıkça mutlu olduğunu ve bunun için bir başucu kitabı yazdığını belirten Aslan ‘’Üretmeyi seviyorum, başarmak ve sonuç üretmek beni mutlu ediyor. BNI’da da başarılı olmamın sebebi insanların hayatlarına değer kattığımızı görmek. Burada yarattığıkları iş bağlantıları ile kazançlarını arttırıyorlar. Yemmi müşteriler demek yeni istihdam alanları yaratmak demek. Bir insanın işe alınmasına vesile olmak demek onun bakmakla yükümlü olduğu belki 4 kişiye daha fayda sağlamak demek. Bunu düşününce sorumluluğumuz artıyor. Referans Pazarlaması adlı kitabımda da bundan bahsediyorum.BNI’ın referans ve pazarlama üzerine bir enstitüsü bulunuyor. Oradaki bilgileri ve iş hayatımdaki yaşadığım tecrübeleri insanlarla paylaşmak istedim. Anlamlı iş ilişkileri kurmak, karşılıklı fayda sağlamak ve bunun nasıl yapılacağını göstermek için bu kitabı yazdım. Sosyal sermaye ile müşteriyi elinde tutmak için iş sahiplerinin bir strateji kurgulaması gerekiyor. Bu kitap aslında yol gösterici bir baş ucu kitabı. Bu kitabı yazmak için iki sene üzerinde çalıştım. Önümüzdeki yıl için bir kitap çıkarma planım daha var’’ ifadelerinde bulundu.


Hibya Haber Ajansı