news-details

Farması dünyanın en büyük kozmetik firması olma yolunda

ABD dahil 125 ülkeye ihracat yapan, kozmetik ve kişisel bakım markası Farmasi, dünyanın en prestijli kozmetik listesinde 32. Sırada yer aldı.

 

700 çalışanı, 2.5 milyon girişimcisi, 125 ülkeye ihracatı ile 26 ülkede doğrudan satış yapan Farmasi, 250 milyon dolar cirosu ile “Direct Selling News-DSN” listesinde dünya ölçeğinde ilk 50 marka arasında yer aldı. Farmasi Türkiye’nin kadın istihdamına en büyük desteği veren şirketlerden biri. Doğrudan satış ağı ile günde 40 bin siparişi paketleyip müşterilerine ulaştıran markanın 1000’e yakın kişinin istihdam edildiği Lüleburgaz’daki fabrikası, Avrupa’nın da bu alanda en büyük entegre tesislerinden biri.

 

1950’li yıllarda Dr. Cevdet Tuna’nın kurduğu, bugün ailenin üçüncü kuşak temsilcileri Sinan Tuna ve Emre Tuna tarafından yönetilen, gelecek nesiller için girişimciliği öne çıkarmayı felsefe ediniyor.

 

Global başarı
Dünyanın en iyi doğrudan satış sitesi Direct Selling News’ün açıkladığı 2020 verilerine göre, Farmasi, 32. Sırada yer alarak dünyaca ünlü markaları geride bıraktı. Türkiye adına global düzeyde ilk yüz firma arasına girmeyi başaran marka, Avon, Amway, Oriflame gibi dünyanın en büyük doğrudan satış kozmetik firmaları ile zirveyi zorladı.

 

Şu an 200 bin metrekare alanda 700 çalışanı ile üretim yapan, 2019 yılında yüzde 80 oranında büyüme gerçekleştiren, 2.5 milyon girişimci ağı ile 250 milyon dolar ciro yapan Farmasi, “Direct Selling News” listesine güvenilirlik ve büyüme oranları ile dahil oldu.

Geçtiğimiz yıl ABD pazarında büyük bir atılım sergileyen Farmasi, 2019’da New York’ta bir operasyon merkezi kurdu. Bu doğrultuda 622 Third Avenue binasının en üst katını kiralayan şirket, 2019’u 8 milyon dolarlık satış ile tamamladı.

 

Hem kurumsal, hem küresel olarak büyüme
Türkiye’nin kozmetik ihracatında birinci markası konumuna yükselen Farmasi’nin özellikle Dr. C. Tuna ürünleri, BB ve CC Kremleri, maskaraları, gıda takviyeleri, kişisel bakım ve ev temizlik ürünleri yok satanlar listesinde yer aldı.

 

Başarının arkasında müthiş bir AR-GE ve emek var!
Bu başarının tesadüf olmadığını, arkasında müthiş bir Ar-GE yatırımı olduğunu açıklayan Farmasi Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Tuna ve Emre Tuna, “Bu tarihi başarı bir ilktir. Tüm Farmasi Ailesi olarak gece, gündüz çalışmanın karşılığını tescilli olarak almanın haklı onuru ve gururu içerisindeyiz. Bu hepimiz için bir başlangıç, asıl hedefimiz dünyanın en büyük doğrudan satış firması olmak. Sağlıklıyaşam tarzını destekleyen ürünlerimizin kalitesi ile doğru orantılı olarak ihracat talebi büyüyor, bu da Türkiye açısından da gurur verici başarıları getiriyor” dedi.

Global düzeyde dünyanın en büyük 100 doğrudan satış şirketleri listesinin linki;https://www.directsellingnews.com/dsn-announces-2020-global-100-list/


Hibya Haber Ajansı