news-details

Türkiye'deki yaratıcı endüstrilerin dinamizmi uluslararası kurumların odağında

 

İstanbul’da düzenlenen toplantıya pek çok sayıda yerli ve yabancı şirketin kurumsal iletişim ekipleri ile birlikte üst düzey yöneticileri ilgi gösterdi. Etkinlik Türkiye’nin Kültürel ve Yaratıcı Endüstrisine ilişkin mevcut ve gelecek projeler ile ilgili profesyonel bilgileri paylaşmak için verimli bir platform sağladı. Toplantıda Türkiye'nin kreatif  ekonomisinde  kurumsal işbirliklerine ilişkin bir dizi fırsata dikkat çekildi.

Kültürel Sermaye Gelişim yolunda

Stratejik iletişim danışmanlığı konusunda uzman,  Londra merkezli ödüllü iletişim ajansı Flint Culture’ın kurucu ortağı Digby Halsby, etkinlikte yaptığı sunumda, kültürel ve yaratıcı endüstrinin Türkiye pazarındaki  erişimine ve etkisine vurgu yaparak,  bu alandaki uluslararası      büyümeye ve kurumların uyguladıkları stratejilere ilişkin bilgiler verdi. Çağdaş Türk kültürünün dinamizmini ve enerjisini kullanma fırsatlarını ve kültürel sektör sponsorluğunun önemini vurgulayarak, bu alandaki başarılı tanıtım stratejilerini geçmiş yıllardan Flint Culture tarafından gerçekleşen proje örnekleriyle anlattı. Şirketin Türkiye’de Beykoz Kundura, İKSV, Mamut Art Project ve  Odunpazarı Modern Müze dahil olmak üzere farklı çalışmalarından ve uluslararası deneyimlerinden bilgiler aktardı. Halsby, sunumunda Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olarak yaratıcı endüstriler alanında artan rolü ve buna paralel kültürel sermayenin geliştirilmesinin, ilgili sektörlerin gelişimine yönelik bu alanda stratejik adımların atılmasının önemine dikkat çekti.  Halsby konuşmasında “BCCT ve iş liderleri ağıyla çalışmayı, yüksek etkili kurumsal-kültürel ortaklıkların geliştirilmesini desteklemeyi ve Türkiye'nin yaratıcı yetenekleri ve yaratıcı endüstrilerle iş birliği yapmak isteyen vizyoner kurumlarla çalışmak için  değerli fırsatlardan yararlanmayı dört gözle bekliyoruz. ” dedi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Yaratıcı Ekonomi Raporu, Türkiye'yi dünyanın önde gelen yaratıcı mal ve hizmet ihracatçılarından biri olarak konumlandırıyor. Türkiye'deki yaratıcı endüstrilerinin dinamizmi uluslararası kurumların da ilgi odağı oluyor.

Son yedi yıldır İstanbul'da kültür, sanat ve yaratıcı endüstriler alanında faaliyet gösteren uluslararası stratejik iletişim danışmanlığı şirketi Flint Culture, Türkiye'nin yaratıcı ekonomisinin tanıtım potansiyeli hakkında derin bir anlayışa sahip olarak projeler geliştiriyor. Kültür ve Yaratıcı Endüstriler alanında güncel sanattan kurumsal şirketlere, mimariden tasarıma kadar, bu alandaki farklı paydaşlarla stratejik iletişim planı tasarlama ve uygulama ve iş birliği fırsatları yaratma konusunda uzmanlığı bulunuyor.


Hibya Haber Ajansı