news-details

Trump' ın Klorokin Kullanım Talimatına Karşı Çıkan Kurum Şefi Atıldı

Dış Haberler, 23 Nisan (HİBYA) – Bir hafta önce ABD Sağlık Baknalığı Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu başına getirilen Rick Bright Trump' ın corona tedavisinde ısrarla kullanımını istediği klorokin ve hidroksiklorokinine karşı çıkınca görevinden alındı.

Rick Bright, bu hafta ABD sağlık bakanlığının Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu, Barda'nın direktörü ve hazırlık ve müdehaleden sorumlu sekreter yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

Bright, bilimsel çalışmaların olmamasına rağmen Trump ve Fox News tarafından inatla teşvik edilen bir sıtma ilacı olan hidroksiklorokini kabul etmeyi reddettiğini belirterek ''Özellikle ve yanlış yönlendirilmiş yönergelerin aksine, yönetim tarafından her derde deva olarak teşvik edilen, ancak açıkça bilimsel değeri olmayan klorokin ve hidroksiklorokinin geniş kullanımını kısıtladım.

Tüm seçeneklere bakmaya ve etkili tedaviler için "kalıpların dışında" düşünmeye hazırlanırken, Amerikan halkına denenmemiş bir ilacı sunma çabalarına haklı olarak direndim.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı