news-details

Petrol fiyatları 4 günde %69,5 yükseldi

Petrol fiyatlarındaki toparlanma sürüyor. Haftabaşında şimdiye dek görülmemiş eksi fiyat seviyesine düşen Batı Teksas petrolü, söz konusu günün ertesindeki 21 Nisan'dan bu yana yüzde 69,5 değer kazandı. 21 Nisan'da varili 1999'dan bu yana (son 21 yıl) en düşük seviyeyi görerek 10.01 dolardan kapanan Haziran vadeli Batı Teksas petrolünün varili bugün TSİ 13.38 itibarıyla yüzde 0.3 yükselerek 16.55 dolardan işlem görüyor. En yüksek 17.95 dolara çıktı.
Haziran vadeli Brent petrolünün varili ise yüzde 0,8 artı ile 21.50 dolardan işlem görüyor. En yüksek 22.67 dolara çıktı.
Kuveyt'in resmi tarih olan 1 Mayıs'tan önce uluslararası pazara arzı kesmeye başladığını açıklaması, sabah saatlerinde petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Kuveyt'in açıklaması, OPEC + 'nın bu ayın başlarında karar verdiği kesinti miktarına ek olarak diğer üreticilerden daha fazla kesinti beklentisi yarattı.
Koronavirüs kısıtlamaları, işyeri kapatmaları ve üretimdeki duraklama nedeniyle ABD'nin petrol stoklama merkezi Oklahoma, Cushing'deki stoklama merkezlerinin yüzde 70 oranında dolu olması petrolü baskılayan temel unsur.
Küresel petrol talebi koronavirüs salgını nedeniyle yüzde 30 azalırken, talebin önümüzdeki aylar boyunca arzı epey altında olması bekleniyor.
Petrol fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 66 değer yitirdi.
Hibya Haber Ajansı