news-details

KOBİ’ler büyümek için sunulan teşviklerden daha çok yararlanmalı

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) ile DenizBank Eylül 2016’da KOBİ’leri bilgilendirmek için başladıkları toplantılara Türkiye çapında devam ediyor. DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlikler kapsamında 24. buluşma Konya’da geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda KOBİ’lerin önünü açacak teşvik, finansal fırsatlar ve projeler detaylıca ele alındı

DenizBank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız; “KOBİ’lerimizin değişen ekonomik koşullara adapte olmaya çalıştığı bu dönemde kurumların ve bankaların kendilerine sağladığı hizmetleri takip edebilecekleri platformlar oluşturmak ve köprü vazifesi görmek büyük önem taşıyor. Türkiye sathında yaptığımız buluşmalarımız ile KOBİ’lerimize ulaşarak hayata geçirilen hizmetleri ilk elden anlatma şansı elde ediyor, yararlanabilecekleri teşvikler ve finansal imkanlar konusunda farkındalık oluşturarak geleceğe güçlü şekilde ilerlemelerine katkı sunuyoruz” dedi.

DenizBank sponsor olduğu KOBİ Destek Toplantıları ile esnafa, işletmelere ve sektöre yatırım yapmak isteyen girişimcilere verilen destekleri paylaşmaya devam ediyor.

2016 yılından bu yana devam eden ve 24.’sü Konya’da düzenlenen toplantıda Türk ekonomisinin yapı taşı olan KOBİ’lere sağlanan finans imkânları anlatıldı. TOSYÖV’ün DenizBank sponsorluğunda; Kredi Garanti Fonu A.Ş., Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası iş birliğinde ve Makine İhracatçılar Birliği, LOGO Yazılım çözüm ortaklığında düzenlediği toplantı geniş katılımla 16 Ocak tarihinde gerçekleştirildi.

Yatırımlarını iyi planlayan ve finansal kaynaklarını iyi yönetmeyi bilen firmalar başarılı olacak

Toplantıda konuşan DenizBank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız KOBİ’lerin doğru finansal modelle geleceğe yol almaları için odalar ve meslek birlikleri ile iş birliği yapmaya önem verdiklerini belirtirken; ”Bankacılığı kaynakların akılcı ve adil dağılımını sağlayan bir kamu görevi olarak görüyor ve bunu gerçekleştirmek için Türkiye’yi adım adım gezerek KOBİ’lerimizi bilgilendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ekonomiyi takip eden, yatırımlarını iyi planlayan ve finansal kaynaklarını iyi yönetmeyi bilen firmaların başarılı olacaklarını söyleyen Kulaksız; “KOBİ’lerimizin istihdam içerisindeki payı gelişmiş ülkelerin ortalamasının üzerinde yer almasına karşın toplam krediden aldıkları pay daha düşük kalıyor, yani KOBİ’lerimiz finansmana erişmekte sıkıntı yaşıyor. DenizBank olarak mesleki kuruluşlar iş birliğinde önemli inisiyatif üstlenerek KOBİ buluşmalarımızı hayata geçiriyoruz. KOBİ’lerimizin kendileri için sunulan hizmetlerden, teşviklerden, finansal projelerden haberdar olmaları ve gelişimleri için bu fırsatlardan yararlanmalarını arzu ediyoruz. Bu alanda el birliğiyle farkındalık yaratabilirsek KOBİ kredilerinin payı yüzde 24’lerden, Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi yüzde 30’lara çıkabilir” dedi.

“Toplantılar serisi ile amacımız KOBİ’lerimizi fırsatlarla buluşturmak”

Yüksek teknolojili ve katma değerli üretime geçilmesi gerektiğini, bunun yolunun da imalatın ve üretimin yarısından fazlasını gerçekleştiren KOBİ’lerden geçtiğini vurgulayan Kulaksız “Banka olarak en büyük amacımız KOBİ’lerimizin ihtiyaçları daha ortaya çıkmadan öngörüp en hızlı, en kolay ve en uygun maliyetle çözüm sunan banka olmak. Esnafımıza Nefes, KOSGEB ve KGF destekli krediler sağlıyoruz. Kredi desteğimizin yanı sıra KOBİ’lerimizin kısa ve orta vadedeki finansman ihtiyaçlarının tek kart ile karşılandığı “İşletme Kart” ve bir başvuruyla beş ayrı limit tanımlandığı “Hızlı Kredi” hizmetlerimiz ile esnafımızın finansmana ulaşmasını çok basit hale getiren fırsatlar sunuyoruz. KOBİ’lerimizin Hızlı Kredi’ye başvurması için yalnızca “Esnaf” boşluk “T.C.” numarasını yazıp 3280’e göndermesi yeterli oluyor. Bununla beraber dijital dönüşümün etkilerinin yoğun şekilde hissedildiği bir dönemden geçiyoruz. Şirketlerin bu ortamda rekabete devam edebilmeleri için dijital dönüşümü içselleştirmeleri ve veriye hakim olmaları gerekiyor. Bizlerin görevi de teknoloji ile KOBİ’lerimiz arasında köprü vazifesini üstlenmek. Genel Müdürümüz Sayın Hakan Ateş’in de her zaman altını çizdiği gibi, her koşulda KOBİ’lerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye çapında düzenlediğimiz bu toplantılar ile KOBİ’lerimize sunulan fırsatları anlatmak ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

KOBİ ve Girişimcilere Destek Sağlayanlar Paneli düzenlendi

Toplantıda ayrıca KOSGEB Eski Başkanı Hilmi Develi moderatörlüğünde “KOBİ ve Girşimcilere Destek Sağlayan Kuruluşlar” paneli düzenlendi. Panele DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Cem Turgut Gelgör, TİM Strateji, İnovasyon ve Girşimcilik Şube Şefi Gökhan Ezgin, KOSGEB Konya Müdürü İsmail Özdemir, TOSYÖV Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cevdet Baykal, Türk Eximbank Konya Şube Müdürü Murat Pekmezci, LOGO Yazılım Satış Müdürü Okan Erol ve KGF A.Ş. Konya Şube Müdür Yardımcısı Veli Doğan konuşmacı olarak katılırken, KOBİ’lere yönelik çalışmalarından bahsettiler.

DenizBank Hakkında

DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınarak yolculuğuna başladı. Ekim 2006’da Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katılan bankanın hisseleri, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ise yine bölgesinin en büyük kuruluşları arasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu.

Farklı finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 749 şubesi ile 14 bine yakın çalışanı; beş yerli ve üç uluslararası finansal iştiraki, altı yerli finansal olmayan iştiraki ve Bahreyn’de bir şubesi bulunmaktadır. DenizYatırım, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş Grubun yerli; EuroDeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.


Hibya Haber Ajansı