news-details

FX Piyasaları

USD/TRY: Küresel piyasalarda ABD - Çin gerginliği ve ABD'deki protestolar şu aşamada risk iştahında herhangi bozulmaya yol açmıyor. Diğer yandan, küresel çapta açıklanan PMI rakamları kırılganlığın devam ettiğine işaret etseler de toparlanma göstermeleri piyasaları destekliyor. Bununla birlikte, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) varlıklarındaki toparlanmanın devam etmesi bu piyasada en kötünün geride kaldığını teyit ediyor. GOÜ para birimleri bu sabah da alıcılı bir görüntü sergilemekteler. Yurtiçinde ise açıklanan kredi paketleri takip edilirken, TL'nin emsallerinden bir miktar geride kaldığını ancak 6,8450 seviyesine yakın seyreden 50 günlük ortalamasının altında sakin bir görüntü sergilediğini izliyoruz. Kurun bu ortalamanın altında kalmaya devam etmesini beklerken, olası düşüşlerde 6,79 desteğinin altında 6,7530 seviyesine kadar bir geri çekilme görülebilir. Bugün yurtiçi ve yurtdışında önemli bir veri akışı bulunmuyor.




EUR/USD: Geçen hafta risk iştahındaki görüntünün yanı sıra teşvik ve kurtarma planlarıyla birlikte yükseliş eğilimi gösteren ve 200 günlük ortalamasından uzaklaşan parite haftaya da yukarı yönlü görüntüsünü koruyarak başladı. Bugün ise hafif baskı altında olan paritede 1,11 desteği önemli gözükmekte. Şu aşamada halihazırda Dolar'daki zayıflığın devam ettiği ortamda parite bu seviyenin üzerinde tutunabilir. Olası yükselişlerde 1,1150 seviyesinin üzerinde 1,1190 hedef olarak izlenebilir. Öte yandan, 1,11 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda, kısa vadeli göstergelerdeki yorgunluk belirtileri ile birlikte 1,1050 seviyesine kadar kar realizasyonları görülebilir.


XAU/USD: Dolar'da küresel çapta baskı devam ederken, anti - kur olarak bilinen değerli maden kısa vadeli yükseliş eğilimini dün de sürdürdü. Bu sabah ise hafif kar satışları gözlense de bunun sınırlı kaldığını gözlemliyoruz. Şu aşamada, risk iştahındaki görüntüye karşın Dolar endeksinin (DXY) 200 günlük ortalamasının altında zayıf bir görüntü sergilemesi değerli madende kısa vadeli yükseliş isteğinin devam etmesiyle sonuçlanabilir. Bu kapsamda, Ons Altın'ın 1.732 desteğinin üzerinde kalarak 1.748 ve ardından 1.756 seviyelerini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Öte yandan, olası düşüşlerde 1.732 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 1.724 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı