news-details

Tayvan gelişmiş akıllı makine çözümleri sanal fuarı açıldı

Tayvan Gelişmiş Akıllı Makine Çözümleri Sanal Fuarı 2 Haziran 2020 günü düzenlenen online basın toplantısı ile açıldı. Sanal Fuar’da Tayvan'ın “Taiwan Excellence” ödüllü önde gelen akıllı makine şirketlerinden sekizi en gelişmiş akıllı üretim çözümlerini sergiliyorlar

Sanal Fuara, Tayvan Akıllı Makineleri sektörünü temsilen HIWIN, FFG (Feeler), Solomon, Manford, Chin Fong, Grintimate, Tong Tai ve She Hong (Hartford) şirketleri katıldı. Fuarın açılışında düzenlenen toplantıda 50 “Taiwan Excellence” ödüllü markanın 60 ürünü sergilendi; hassas bileşenler, dijital olarak kontrol edilen takım tezgahları, otomasyon ekipmanları ve akıllı kontrol sistemleri dahil olmak üzere şirketlerin ürün ve çözümleri tanıtıldı.

Sanal Fuara https://www.taiwanexcellence.org/en/smart_machinery linkinden ulaşılabilir.

Sanal Fuar’da yer alan firmaların akıllı makinalarının özellikleri şu şekilde:

HIWIN'in DATORKER Robot Redüktörü, uluslararası standartlara uygun olarak 7.000 saatin üzerinde istikrarlı tekrarlanabilirlik ve konumlandırma sağlamaktadır. HIWIN bu standard ulaşabilen firmalar arasında dünya çapında üçüncü sırada yer almaktadır. Redüktör, robotlarda, otomasyon ekipmanlarında, yarı iletken ekipmanlar davet akım tezgahlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

FEELER'in yeni Akıllı Beş Eksenli İşleme Merkezi, akıllı işletimi istikrarlı işlevsellik ile birleştirmektedir. Bulut platformuna bağlanma özelliği ile kullanım oranı, boşta kalma analizi gibi önemli verileri okuyabilme imkanı sunar. Sarsıntı bastırma tekniği, işmili ve akış hızını ayarlayarak kesme titreşiminin azaltılmasını sağlar.

SOLOMON'un AccuPick 3D'si, farklı nesne türleri karıştırıldığında bile robotların komplike “seç-ve-yerleştir” görevlerini gerçekleştirmesini sağlayan gelişmiş bir 3D görüş teknolojisidir. Sistem tüm büyük robot markalarıyla uyumludur. Kullandığı son teknoloji ürünü 3D optic modül, seçme işleminin hem hızlı hem de doğru olmasını sağlar ve 2 m x 2m’ye kadar olan boyuttaki toplama alanında işleyebilir.

MANFORD VU-620 5 Eksenli İşleme Merkezi yüksek hız, hassasiyet ve güvenilir kalite sunar. B/C eksenli döner çalışma masası ve lineer kılavuz yöntemleri, yüksek performanslı düktilite, daha fazla titreşim önleme kapasitesi, normal yağlama sistemi ve pompa motorundan % 90 daha az yağ ve % 80 daha az elektrik kullanımı sağlar. Bu makine 3D kesim için uygundur.

CHIN FONG'un GTX Serisi Güç Presi, düşük hızda tam enerjiyle yüksek torkolan ve presle tasarlanmış bir servo sürücü motoruyla güçlendirilmiştir. Slide'ın hareketini ve tonajını stabilize edebilen serbest ayar oluşturma eğrisi, bükme, çekme, ekstrüzyon gibi her türlü şekillendirme ihtiyaçlarında uyumlu olan 'mikroinç' ile mümkündür. Bu şekilde verimlilik de büyük ölçüde artar.

GRINTIMATE CTS-100 Öğütücü, şanzıman dişlisinin öğütme verimliliğini etkili bir şekilde artıran özel bir hidrostatik sistem ile donatılmıştır. Yüksek sertlik, düşük sürtünme ve aşınma özellikleri ile taşlama çarkı 300 mm’ye kadar genişletilebilir taşlama çarkı taşlama işlemini büyük ölçüde kolaylaştırmakta ve süreci 45 saniyeye kadar kısaltmaktadır.

TONGTAI'nın "SP-5000P" Beş Eksenli Yatay Makine Merkezi alümin yumalaşımlı parçalar için mükemmel işleme performansı sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Yüksek hızlı çift DD motor sürücüsüne sahip iki eksenli devirme ve döner tablası tüm karmaşık açılarda kullanılabilir. Yüksek hassasiyetli konik konumlandırma pimleri, makine işlemleri sırasında stabilite ve güçlü bir sıkma kuvveti sağlar.

HARTFORD'un Hartrol Premium Denetleyici’si metal kesme işlemlerinize daha fazla beceri ve verimlilik getiren son derece optimize edilmiş ve kontrolü kolay özelliklere sahiptir. Uzaktan yönetim sistemi, makinenin durumunu control etmenizi ve gerektiği gibi ayarlamanızı sağlar. Ayrıca çoklu dokunmatik ekran, işlem sırasında programlamayı daha kolay ve daha hızlı hale getirir.

Hibya Haber Ajansı