news-details

Almanya'nın Dış Ticareti 1990 Seviyesine Geriledi

Dış Haberler, 9 Haziran (HİBYA) – Almanya'nın ihracat ve ithalatı 1990 yılından bu yana en en düşük seviyesine geriledi.

Corona salgınının talebi düşürdüğü, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip Almanya'nın ithalat ve ihracatı Nisan ayında, 1990 yılından bu yana yaşanan en büyük düşüşü yaşadı. Birçok iktisatçı, salgının ikinci çeyrekte İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana Alman ekonomisinin en büyük düşüşüne iteceğine inanıyor.

Mevsimsellikten arındırılmış ihracat bu ayda yüzde 24 düşerken, ithalat ta yüzde 16.5 oranında azaldı.. Federal istatistik bürosu, ticaret fazlasının 3,2 milyar euro'ya düştüğünü söyledi.

Mart ayında açıklanan 750 milyar euro ve geçen hafta açıklanan 130 milyar €euro'luk teşvik paketine rağmen, Alman hükümeti ekonominin bu yıl yüzde 6,3 küçülmesini bekliyor.

Uzmanlar Alman ekonomisindeki toparlanmanın yavaş olacağını ve toparlanma hızının büyük oranda Almanya'nın Avrupalı ​​komşuları ile Çin ve ABD de dahil olmak üzere diğer ticaret ortaklarının krizden ne kadar hızlı çıkacaklarına bağlı olduğunu belirtiyor.


Hibya Haber Ajansı