news-details

Fx gündem

USD/TRY: Microsoft'un kötümser beklentileri ile güne zayıf bir seyirle başlayan ABD borsaları günü yatay bir görüntüyle tamamlamayı başardı. Bu sabaha bakıldığında ise Tesla'nın beklentilerin üzerinde gelen kar ve satış gelirleri vadelileri destekliyor. Paritelerde ise yatay bir görüntü var. Bugün ABD'de açıklanmaya devam edilecek finansallar dışında son çeyrek büyüme rakamları, dayanıklı mal siparişleri, işsizlik maaşı başvuruları ve yeni konut satışları verileri de resesyon kaygılarının sürdüğü ortamda yakından izlenecek. Yurtiçi tarafta ise bu sabah yılın ilk TCMB Enflasyon Raporu takip ediliyor. Diğer taraftan TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak. Fiyatlamalar tarafında ise şu aşamada birçok gelişmeye sınırlı tepki veren kurda, sakin görüntünün bugün de korunabileceğini ve 18,77 - 18,84 arasında bant hareketinin sürebileceğini öngörüyoruz.


EUR/USD: Küresel piyasalarda Fed'den daha ılımlı faiz artışları beklentisi fiyatlanırken, 2 Şubat'ta faiz kararını açıklayacak olan ECB'nin yetkilileri şahin açıklamalarını sürdürdü. ECB üyesi Makhlouf, ECB'nin gelecek iki toplantıda faizleri aralık ayında olduğu gibi 50'şer baz puan artırmasını desteklediğini söyledi. Diğer taraftan ABD'de bilanço sonuçları takip edilmeye devam edilirken, resesyon endişelerinin bir yandan izlendiği ortamda bugün ayrıca son çeyrek büyüme rakamları, dayanıklı mal siparişleri, işsizlik maaşı başvuruları ve yeni konut satışları verileri takip edilecek. Bu sabah Dolar endeksi yatay bir görünüm sergilerken, parite ECB yetkililerinin açıklamaları ile 1,09 seviyesinin üzerinde. EUR/USD'de 1,0985 direnç olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0855 seviyesi destek konumunda.


XAU/USD: Dün %0,5 prim yapan değerli maden günü 1.946 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise dünkü kapanış seviyesi etrafında dalgalanan değerli madende, öğleden sonra ABD'de açıklanacak veriler kısa vadeli yön konusunda belirleyici olabilir. Teknik olarak, 1.950 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.975 bölgesi hedef olabilir. Öte yandan olası düşüşlerde 1.925 destek bölgesi olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı