news-details

Piyaslardaki satışa rağmen altın güçlü durmaya çalışıyor

FED sonrası piyasalardaki risk iştahı kaçarken, hisse senedi tarafında sert kayıplar yaşandığı bir gün geride kaldı.  Altın ise bu ortamda güçlü duruşunu sürdüğü bir seansı ardında bıraktı. Güne 1737 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seansın en yüksek seviyesini gün içinde 1744 dolar/onsla kaydetti. ABD’de bazı açılan eyaletlerin vaka sayısında yeni zirveler yaşanmasının ardından, ikinci dalga endişeleri piyasaların tadını kaçırmış oldu.  Bu gelişmeler piyasalardaki satışa hız kazandırırken, altında bu satıştan kısmen de olsa nasibini aldı ancak 1726 dolar/onstan kapanış yaparak umut vadetmeye devam etti.

 

Gümüş dün 18 dolar/onsun üzerinde tutunmakta zorluk çektiği bir seansı daha ardında bırakırken, günü 17,64 dolar/onstan tamamladı. Böylelikle yüzde 2,3 değer kaybıyla seansı kapatmış oldu.

 

Platin ise satıcılı bir seyirle geçirdiği seansı daha geride bırakırken, 800 dolar/ons desteğine kadar geri çekildi. Seansı 817 usd/onsla tamamlayan platin önceki güne kıyasla hanesine yüzde 3 kayıp yazmış oldu.

 

Paladyum 1965 usd/onstan başladığı günü, 1926 usd/onstan tamamlayarak önceki kıyasla hanesine yüzde 2 kayıp yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta sakin bir günü geride bırakırken, fiyatlar dünya fiyatlarına yakın seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 1906 kg altın, 2255 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı