news-details

FX Bülteni

USD/TRY: Hafta sonu İtalya, Fransa ve İspanya gibi koronavirüs salgının en çok etkilediği ülkelerde ölüm sayısının azalmasıyla piyasalar haftaya olumlu bir görüntüyle başlıyorlar. ABD vadelilerinde %4'e varan yükselişler gözlemliyoruz. Bugün yapılması beklenen OPEC+ toplantısının Rusya ile Suudi Arabistan gerginliği sonrası 9 Nisan'a ertelendiğine yönelik haberle petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe karşın piyasaların iyimser tarafta kalması, günün geri kalanında da bu eğilimin devam edebileceğine işaret ediyor. Öte yandan, risk iştahındaki görüntüye karşın Dolar dirençli durmaya devam ediyor. Dolar endeksi (DXY) 100 seviyesinin üzerinde. Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri ise bu sabah genel olarak alıcılı bir görüntü sergilerlerken, bugüne yön bulmakta zorlanarak başlayan TL'nin de şu dakikalarda GOÜ'lere katılma isteğinde olduğunu gözlemliyoruz.  Şu aşamada, güçlü sayılabilecek direncine de yakın seyreden kur, 6,76 seviyesinin altında kalabilir. Olası düşüşlerde 6,70'in altına yaşanabilecek bir sarkmada kur, önemli gözüken 6,6650 desteğini kırabilir ve 6,6340 seviyesine kadar düşüş gösterebilir. Öte yandan, 6,76 direncinin geçilmesi durumunda ise 6,80 ardından 6,84 sıralı dirençler hedef olabilir.


EUR/USD: Geçen hafta düşüş eğiliminde olan parite haftayı da %2,8 oranında düşüşle 1,0820 seviyesinden kapattı. Haftaya Dolar'daki dirençli görüntüyle başlasak da, Avrupa'da ölüm sayılarının azalmasının gözlenmesi Avro'yu bir miktar destekleyebilir. Dolayısıyla, parite geçen haftanın en düşük seviyenin de yakın seyrettiği 1,0760 desteğinin üzerinde kalmak isteyebilir. Olası tepki yükselişlerinde 1,0835 yakın direncinin geçilmesi durumunda ise 1,0860 ara hedef olmak üzere 1,0910 seviyesine doğru bir ivmelenme görülebilir. Diğer yandan, 1,0760 desteğinin altında 1,0690 seviyesine kadar bir geri çekilme gözlemlenebilir.


XAU/USD: Haftaya alıcılı bir görüntüyle başlayan Ons Altın'da, Dolar likiditesine yönelik endişelerin etkisini  yerini yavaş yavaş temel fiyatlamalara (resesyona giren küresel ekonomiler, düşük faiz ve bol likidite vs) bırakabileceğini ve değerli madenin bu hafta yükseliş eğiliminde olabileceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli olarak, değerli maden 1.615 seviyesinin üzerinde tutunarak 1.645 seviyesine doğru yükselişini devam ettirebilir. Sonraki hedef ise 1.661 seviyesinde.

 
 

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı