news-details

Veeam’in yeni CISO’su Gil Vega oldu

Veeam’in Bilgi Güvenliği Başkanı (CISO) pozisyonuna getirilen Gil Vega, Veeam kullanıcılarının kritik verilerini güvence altına almanın ve korumanın yanısıra, şirketin iç güvenliğinin ölçümlenmesi, uyumluluk süreçleri, gelişen ve karmaşıklaşan Bulut Veri Yönetimi pazarının başarıyla yönlendirilmesinde rol oynayacak.

 

 

 

Bulut Veri Yönetimi sağlayan Yedekleme çözümlerinin lideri Veeam® Software, Bilgi Güvenliği Başkanı (CISO) görevine Gil Vega’yı getirdi. Vega, daha önce CME Group Şirketi’nde Genel Müdür ve CISO görevlerinin yanı sıra Washington’da bulunan ABD Enerji Bakanlığı ve ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nde Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Yardımcı Başkan ve Bilgi Güvenliği Başkanı olarak olarak görev yaptı.Vega yeni görevinde Veeam’in vizyon ve stratejisini kurmak, geliştirmek, yürütmek ve mevzuata uygunluğundan emin olmaktan sorumlu olmanın yanı sıra; Veeam’in enformasyon varlıkları ve çözümleri için gereken gizlilik ve güvenlikten ve müşterilerin kritik verilerinin korunmasından da sorumlu olacak. Önceki yıllarda ABD Savunma Bakanlığı (DoD) ve İstihbarat Komitesi’nde siber güvenlik liderliğini yürütmüş olan Vega, Veeam’in üst düzey yönetim kadrosunda yer alacak ve Veeam CEO’su Bill Largent’e rapor verecek.

 

“Veri her kuruluş için en kritik değerdir, ancak bu değeri hem iç hem dış tehditlere karşı korumak giderek daha karmaşık hale geliyor.” diye konuşan Veeam CEO’su Bill Largent“Siber güvenlik konusu yöneticiler için en büyük endişe kaynağı, bu nedenle yöneticiler Veeam’in verinin -nerede olduğundan bağımsız- yönetilmesini ve korunmasını sağlayan çözümlerine giderek daha fazla ilgi duyuyorlar. Bu alanlardaki öncülüğümüzün devamını ve çalışmalarımızın tüm sektöre yayılmasını sağlamak üzere Vega’nın yönetici kadromuza katılmış olmasından memnuniyet duyuyorum. Vega kendi alanında rakipsiz bir tecrübeye sahip. Onun liderliğinde Veaam’in sektöre öncülük etmeye devam edeceğini; veri güvenliği, yönetimi, strateji ve politikalarımızı daha da ileri seviyeye taşıyarak sektörün dönüşümünü sağlayacağına inanıyorum.”

 

22 yılı aşkın sektör tecrübesi ile tam anlamıyla bir güvenlik uzmanı olan Vega, Veeam’e katılmadan önce Chicago merkezli, yılda yaklaşık 1 katrilyon ABD Doları değerinde 3 milyon kontratı idare eden, borsa operatörlüğü ve türev piyasalarının lider şirketi CME Group Inc.’de, global siber güvenlik, teknoloji risk ve uyumluluğu alanlarında Genel Müdürlük ve CISO görevlerini yürüttü. Vega ayrıca ABD Federal Hükümet Kidemli Yönetici Servisi üyesi idi ve aynı zamanda ABD Enerji Bakanlığında ve Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nde Yardımcı CIO ve CISO olarak görev yapıyordu.

 

“Veeam ekibine katılmış olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyorum, sadece Bulut Veri Yönetimi lideri olduğu için değil, aynı zamanda şirketin nereye gittiğine dair vizyonunu da incelediğmde Veeam'in sektörü dönüştürmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.” şeklinde değerlendirme yapan Veeam CISO’su Gil Vega, sözlerine şu şekilde devam etti “En üst düzey müşteri deneyimi sunmak ve nerede olduğundan bağımsız verinin korunmasını sağlamak Veeam’in DNA’sında olan bir özellik. Veeam’in kendi alanındaki vizyonu ve stratejisi tartışmasızdır; Veeam 2020 ve sonrası için son derece sağlam yol haritasına sahiptir. Veeam’in iç güvenliği, yönetimi, uyumluluk strateji ve süreçlerini bir üst aşamaya taşıma çabalarına liderlik edecek olmaktan dolayı heyecan içindeyim.”

 

Vega, Bilgi Sistemleri ve Bilgi Güvencesi alanlarında lisans ve lisans üstü derecelere sahip. Virginia Eyaleti’nde Charlottesville Federal Executive Institute mezunu olan Vega, Çöl Kalkanı ve Çöl Fırtınası, Just Causes muharebe operasyonlarına katılmış ve ABD Ordusu Onur Gazisi ünvanına sahip olmuştur.


Hibya Haber Ajansı