news-details

Sabri Ülker Vakfı Yayınları evde kalan çocukları hem eğlenmeye hem öğrenmeye davet ediyor

Sabri Ülker Vakfı Yayınları, COVID-19 salgını nedeniyle evde kaldığımız bu günlerde faydalı bilgileri eğlenceli bir biçimde aktaran kitaplarla çocukların gelişimini destekliyor. Dünya Çocuk Kitapları Günü kapsamında yepyeni yayınlar ile çocuklara ulaşan Sabri Ülker Vakfı Yayınları bilimi ve dengeli beslenmeyi en eğlenceli şekliyle sunuyor. Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen Türkiye’nin en uzun soluklu dengeli beslenme programı Yemekte Denge aktivite kitaplarını 8 senedir binlerce çocuğa ücretsiz ulaştıran Sabri Ülker Vakfı Yayınları okuma kitaplarını herkes ulaşabilsin diye sesli kitap olarak da sunuyor.

 

2 Nisan Dünya Çocuk Kitapları Günü kapsamında çocukları daha fazla okumaya teşvik etme çağrısında bulunan Sabri Ülker Vakfı Yayınları, tüm çocuklara “Evde kal, bol bol kitap oku” diye sesleniyor.

 

Vakfın, 10 yaş üstü çocuklar için yayınladığı “Acayip Bilim ve Eğlenceli Deneyler” serisi, çocuklara bilimsel gerçekleri eğlenceli bir şekilde kavratıyor. “Muhteşem Kuvvetler ve Özellikleri”, “Parıltılı Işıklar ve Özellikleri”, “Kokuşmuş Gazlar ve Özellikleri” ile “Mucizevi Vücudumuz ve Özellikleri” kitaplarıyla çocuklar, bilimin gizemli dünyasında heyecanlı bir yolculuğa çıkıyor.

 

Tüm Şok Marketler’de ve istegelsin uygulamasında satılan kitaplar, evde sıkılmadan faydalı bir aktivite yapmak isteyen çocuklar için ideal.

 

Online’da okumak ve dinlemek için seçenek çok

Sabri Ülker Vakfı’nın sağlıklı yaşam bilincinin çocuk yaşlarda kazandırılması amacıyla okul öncesi çocuklara yönelik çıkardığı “Elif” serisi ise birbirinden güzel konularıyla çocukların hayal dünyasını genişletiyor. “Bir Park Macerası”, “Havuçlu Kovalamaca”, “Sevimli Ejdarha” gibi seride birbirinden ilginç pek çok konu işleniyor. “Elif” kitaplarını Sabri Ülker Vakfı’nın 8 senedir Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttiğü ve binlerce çocuğa ücretsiz aktivite kitabı sağladığı Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin internet sitesinden okumak ya da sesli kitap olarak dinlemek de mümkün. Bunun için https://www.yemektedenge.org/okul-oncesi-hikaye-kitaplari linkini tıklamak yeterli.

 

Kukuli ve arkadaşları da okul öncesi yaş grubunu bekliyor

Sabri Ülker Vakfı Yayınları tarafından çıkan ve tüm Şok Marketler’de satışa sunulan Kukuli serisi de çocuklara eğlenceli ve öğretici bilgiler sunuyor. “Kukuli Dengeli Beslen Doya Doya Eğlen ve “Kukuli Sağlıklı Yaşa Doya Doya Oyna” kitaplarıyla çocuklar, kişisel temizliğin ve dengeli beslenmenin önemini öğretirken, aynı zamanda keyifli zaman geçiriyor. İçinde boyama, bulmaca, deney, yapıştırma gibi birçok oyun bulunan seri, çocukların el becerisini ve dikkat gelişimini artırmaya da katkıda bulunuyor.


Hibya Haber Ajansı