news-details

Türk öğrenciler Honeywell ile ABD’de uzay kampında

  • ürkiye'den bir kız ve bir erkek öğrenci dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından toplam 296 öğrenci, ABD’deki uzay kampında STEM’le ilgili uygulamalı eğitimlere katılarak unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

 

 

İSTANBUL, Türkiye, 14 Mart 2020 -- Honeywell (NYSE: HON), Türkiye de dahil olmak üzere 45 ülkeden ve ABD’nin 29 eyaletinden, her biri Honeywell çalışanlarının çocuğu olan 296 öğrenciyi, Alabama'nın Huntsville şehrindeki ABD Uzay ve Roket Merkezi'nde (USSRC) düzenlenen 10. Honeywell Liderlik Akademisi'ne (HLCA) katılmak üzere bir araya getirdi. 23-27 Şubat ve 1-5 Mart tarihleri arasında birer hafta süren iki program, 16-18 yaş grubundaki lise öğrencilerini kodlama, bilgisayar bilimi ve astronotik alanlarında uygulamalı aktiviteler aracılığıyla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında kariyere yönlendirmeyi amaçlıyor.

 

Honeywell Liderlik Akademisi, ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde bu yıl iki Türk lise öğrencisini ağırladı. Akademiye katılan Nil Erdal ve Utku Çavuşoğlu, kendi okullarındaki STEM projelerine olan ilgilerini ve tutkularını destekleyecek benzersiz deneyimlerle Türkiye'ye döndü.

 

Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Frans van Deursen, programla ilgili olarak "Honeywell, 10 yıldır dünyanın dört bir yanından öğrencilere sponsor olarak uzay kampına gelmelerini, gerçek hayata ilişkin STEM deneyimlerine katılmalarını, böylece teknik, iş birliği ve iletişim becerilerini geliştirmelerini destekliyor. Bu yıl da Türkiye’den biri kız biri erkek olmak üzere iki lise öğrencisinin kampa katılmasını sağladık. Günümüzde dünyada en hızlı gelişen 30 mesleğin tamamı STEM alanında. Bu doğrultuda Honeywell olarak USSRC ile iş birliği yapmaktan ve yeni nesil yenilikçiler ve liderlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz." dedi.

 

Programa katılan öğrenciler, akademik başarı ve toplumsal çalışmalara dayanan, titiz bir başvuru ve değerlendirme süreci sonucunda seçiliyor. Eğitim ücreti, yemekler, konaklama ve program materyallerini kapsayan burslar, Honeywell ve çalışanları tarafından finanse ediliyor.

 

Öğrenciler için unutulmaz bir deneyim

Honeywell Liderlik Akademisi’ne katılan İstanbul Alev Lisesi 10. sınıf öğrencisi Nil Erdal programla ilgili “Honeywell Liderlik Akademisi’nde geçirdiğim hafta, şimdiye kadar yaşadığım en unutulmaz deneyimlerden biriydi. Bu kampta, dünyanın dört bir yanından gençlerle ortak bir amaç uğruna bir araya geldik. Bir takım olarak her türlü görevi ve zorluğu birlikte aşmak için çalışma fırsatımız oldu. Çeşitli ülkelerden ve kültürlerden birçok insanla tanıştım ve arkadaşlık kurdum. NASA'da çalışan ve uzay araştırmaları alanında birçok büyük projenin arkasında bulunan mühendis ve astronotlarla tanışma fırsatını yakaladım. Honeywell sayesinde, temeline STEM’i alan konular hakkında güçlü bir bilgi birikimi edindim. İlham verici ve çok coşkulu bir deneyimdi. Unutulmaz arkadaşlıklar ve anılar biriktirdim.” dedi.

 

İstanbul Alman Lisesi 10. sınıf öğrencisi Utku Çavuşoğlu ise yaşadığı deneyimi şöyle anlattı: “Hayatımın en güzel haftasıydı. Dünyanın her yerinden eğitmenler ve öğrencilerle tanışmak gerçekten heyecan vericiydi. Eğitimler aracılığıyla hem liderlik becerilerimi hem de bir takımın bir parçası olarak çalışma becerilerimi geliştirdim. Hayat boyu süreceğine inandığım arkadaşlıklar kurdum ve uzay hakkında çok şey öğrendim. Bazı uzay simülasyonlarını deneme fırsatım oldu. Gerçek bir uzay aracının yapımında kullanılan malzemeleri görmek çok etkileyici ve unutulmaz bir deneyimdi.”

 

ABD Uzay ve Roket Merkezi Hakkında

Bir Smithsonian kuruluşu olan ABD Uzay ve Roket Merkezi; Uzay Kampı (Space Camp®), Uzay Kampı (Space Camp®) Robotik, Aviation Challenge® Kampı ve ABD Siber Kampı'nın yanı sıra Apollo 16 kapsülü, Ulusal Tarih Mirası Saturn V roketi ve dünya çapında seyahat sergilerine ev sahipliği yapmaktadır.

USSRC; NASA Marshall Uzay Uçuş Merkezi Resmi Ziyaretçi Merkezi olmasının yanında ABD Ordusu'na ait Redstone Arsenal'de geliştirilen ulusal savunma teknolojilerinin sergilendiği bir vitrindir.

 

Honeywell Hakkında

Honeywell (www.honeywell.com); küresel ölçekte uzay ve havacılık ürünleri ve hizmetleri, bina ve sanayi kontrol teknolojileri, performans malzemeleri gibi sektöre özel çözümler sunan, aynı zamanda Fortune 100 listesinde yer alan bir teknoloji şirketidir. Teknolojilerimiz; uçakların, binaların, üretim tesislerinin, tedarik zincirlerinin ve işçilerin birbirine daha bağlı hale gelmesini ve böylece dünyamızın daha akıllı, daha güvenli ve daha sürdürülebilir olmasını sağlamaktadır. Honeywell hakkında daha fazla haber ve bilgi için lütfen www.honeywell.com/newsroom web sitesini ziyaret ediniz.


Hibya Haber Ajansı