news-details

ABD İsveçli Erıcsson' a talip

Stockholm, 7 Şubat (HİBYA) – ABD İsveç'in telekominıkasyon devi Ericsson' a talip oldu.

Çinli Huawei şirketine ABD pazarının kapılarını kapatan ABD hükümetinin Adalet Bakanı William Barr ABD devletinin Erıcsson' u satın almayı değerlendirmesi gerektiğini düşünüyor.

Trump yönetiminin Adalet Bakanı William Barr, Perşembe akşamı Washington'daki bir konuşma sırasında ABD'nin Ericsson'u satın almayı düşünmesi gerektiğini söyledi. Çin'i ABD için en büyük tehdit olarak nitelendiren Barr telekom devi Huawei'ye karşı koymanın bir yolunun bir rakibi satın almak olacağını belirtti.

Adalet Bakanı Barr konuşmasında '' Bir alternatif, Ericsson ve / veya Nokia ile birleşmektir. Bu, ABD'nin şirketteki hakim payının doğrudan sahibi olmasıyla veya doğrudan özel ABD şirketlerinden oluşan bir konsorsiyum aracılığıyla yapılabilir ” dedi.

Gözlemciler ABD devletinin özel şirketlere yatırım yapmasının olağan olmadığınğ, hele yabancı şirketlere yapılan yatırımların daha da sıra dışı olduğunu belirtirken İsveç telekominikasyon devi Erşccson ise konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor.

Daha önce de Ericsson CEO'su Börje Ekholm, Huawei veya ABD ile Çin arasındaki 5G siyasi çatışması hakkında konuşmayı reddetmişti.


Hibya Haber Ajansı