news-details

Misafirlerimiz, gönül rahatlığıyla kalabilirler

Türkiye’nin turizm ve konaklama sektöründeki en köklü markalarından The Marmara, pandemi döneminde devreye aldığı olağanüstü tedbirler ve uygulamalarla otellerini, misafirleri en ideal koşullarda ağırlamak üzere hazırladı. “Because We Care” - “Sizi önemsiyoruz” sloganı ile yeni döneme hazırlanan Grup, otellerinde maksimum hijyenden çalışan eğitimine, sosyal mesafeden temassız işlemlere kadar birçok noktada çalışmalarını tamamladı.

 

Salgınla mücadelede ilk günden itibaren kurdukları Koordinasyon Kurulları ve Pandemi Komiteleri ile hızlı bir şekilde aksiyon aldıklarını belirten The Marmara Hotels & Residences COO'su Ata Eremsoy; “Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yanı sıra Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda, otellerimizdeki girişten çıkışa kadar tüm noktalarda tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni döneme ilişkin kriterleri doğrultusunda tüm otellerimizde gerekli düzenlemeleri yaptık ve yapıyoruz. Yeni döneme hazırız ve misafirlerimiz ile yeniden buluşacak olmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

 

İnsanlığı tehdit eden COVID-19’la mücadelede elde edilen başarı, tüm dünyada ve ülkemizde normalleşme adımlarını da beraberinde getirdi. Salgının ortaya çıktığı ilk günden itibaren bünyesindeki üst yönetim ve uzmanlardan oluşturduğu Koordinasyon Kurulu ve Pandemi Komiteleri ile hızlı bir şekilde aksiyon alarak, tedbirlerini üst seviyeye çıkaran The Marmara, yeni dönem için otellerindeki tüm hazırlıkları tamamladı. WHO, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yetkili birimlerin tavsiye ve açıklamaları doğrultusunda yürütülen hazırlıklarda, uzmanların yanı sıra hijyen, dezenfektasyon konularında ise Rentokil, Eczacıbaşı gibi alanlarında öne çıkan firmalarla çalışıldı. Grubun en üst seviyede oluşturup, Türkiye ve ABD’deki otellerinde hayata geçirdiği uygulamalar; ulusal kuruluşların yanı sıra üyesi olduğu uluslararası World Hotels ve SLH markalarından da tam not aldı.

 

“The Marmara Grubu olarak, yeni döneme hazırız”

Misafirlerinin sağlık ve konforunu her şeyin üstünde tuttuklarını ve yeni döneme “Because We Care” sloganıyla hazırlandıklarını vurgulayan The Marmara Hotels & Residences COO'su Ata Eremsoy; “Sürecin başından itibaren kendi içimizde hemen organize olarak, salgına karşı çok hızlı aksiyon aldık. Otellerimizdeki tüm yaşam alanlarında uzmanlarla iş birliği içinde maksimum hijyen ve dezenfeksiyon uygulamaları yaptık. Bunu yaparken de ilgili ulusal ve uluslararası kurumların açıklamalarını baz aldık. Son olarak da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni döneme ilişkin kriterleri doğrultusunda otellerimizde gerekli düzenlemelerimizi yaptık. Ayrıca turizm işletmelerine verilecek salgınlarla ilgili hijyen sertifikasyonuna yönelik çalışmalarımızın da kısa süre içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Kademeli normalleşme sürecine girdiğimiz bu yeni döneme tam anlamıyla hazırız” açıklamasında bulundu.

 

Eremsoy; şunları kaydetti: “Yeni dönem, yenilik ve zorunlu uygulamaları da beraberinde getiriyor. Buna adaptasyonu sağlamak ve pandemi bilincini geliştirmek için çalışanlarımızı online eğitime aldık. Olağanüstü durumlara karşı protokollerimizi yeniledik. Fiziksel mesafe, temassız veya minimum temasla hizmet sağlayabilecek sistemleri hayata geçirdik. Misafirlerimiz ve çalışanlarımız için sağlıklı, güvenli bir ortam oluşturabilmek için otel girişindeki check-in işlemlerinden, çıkıştaki check-out’a kadar tüm noktalarda tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Misafirlerimizi, her zaman olduğu geleneksel The Marmara kalitesi ile otellerimizde ağırlamaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyacağız.”

 

“Normalleşmeyi sağlık çalışanlarımıza borçluyuz”

Bu zorlu süreçte ülkemize destek için The Marmara Taksim Oteli’nin kapılarını sağlık çalışanlarına açtıklarını da hatırlatan Eremsoy; “Onlar, salgınla mücadelede fedakârca ve insanüstü bir çalışma yürüttüler. Bugün, geldiğimiz noktada normalleşme sürecinde bahsedebiliyorsak, bunu sağlık çalışanlarımızın çaba ve özverilerine borçluyuz. Onlara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı