news-details

Hangi ülkeler sınırlarını açıyor?

Dış Haberler, 14 Mayıs (HİBYA) - Avrupa kademeli olarak tekrar açılırken bazı ülkelerde, ülke sınırlarını açtıklarını açıklıyor. Ancak bu açılış herkes için geçerli değil.

Hırvatistan sınırları ülkeye girişlere hala kapalı olmasına karşın ancak iş veya acil özel nedenlerle ülkeye girmeleri gerektiğini düşünen Hırvat ve yabancı uyrukluların ülkeye girişine izin verilebiliyor 18 Mayıs'a kadar geçerli olan bu kurallarınbu tarihten sonra nasıl düzenleneceği henüz net değil. Hırvatistan Turizm Bakanı, 28 Nisan'da yaptığı açıklamada ülkenin sınır kontrollerini kolaylaştırabileceğini söylemişti.

İspanya'nın ülkeye girmesine izin verilenlere yönelik kısıtlamalar 24 Mayıs'a kadar geçerli, ancak bu uzatılabilir. Prensip olarak, sadece İspanyol vatandaşları, daimi ikamet eden yabancı uyruklu kişiler ve özel nedenleri olan kişilerin ülkeye girmesine izin verilmekte. 24 Mayıs'tan sonra kısıtlamaların hangi yönde hafifletileceği ise belirsiz.

Norveç 13 Mayıs'ta , Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkelerinden vatandaşların ülkede mülkleri varsa veya aile üyelerini ziyaret etmeleri gerekiyorsa Norveç'e girmelerine izin verilecek. AEA ülkeleri, AB ülkelerinin yanı sıra İngiltere, İzlanda ve Liechenstien'i içine alıyor. Ancak, 10 günlük karantina ülkeye tüm giriş yapanlar için hala geçerli.

İzlanda 15 Mayıs itibariyle araştırmacılar, sporcular, film yapımcıları gibi bazı meslek gruplarına mensup kişilerin ülkeye girişine izin verdi. Buna karşın ülkeye girenler girişte corona virüsü testi yaptırmakla 14 gün karantinada kalma arasında seçim yapacaklar.

15 Haziran'dan itibaren, İzlanda Hükümeti tüm yabancı ziyaretçiler için seyahat kısıtlamalarını hafifletmeyi planlıyor.

Almanya, 16 Mayıs'ta iş seyahatleri ve aileler için Avusturya, İsviçre ve Fransa'ya karşı sınır kontrollerini kolaylaştırırken. Lüksemburg ile sınırlarını ise tamamen açıyor

Üç komşu Baltık ülkesi Estonya, Letonya ve Litvanya 15 Mayıs'ta vatandaşlarının Baltık Devletleri içinde serbestçe seyahat etmelerine izin verildi. Dışarıdan gelen ziyaretçiler bu ülkelere girdikten sonra 14 gün karantinaya alınmaya devam edilecek.

Avusturya, İsviçre ve Fransa 16 Mayıs'ta, iş seyahatinde olanlar ve aile üyelerini ziyaret etmek isteyenler için Almanya sınırlarındaki sınır kontrollerini hafifletiyor.


Hibya Haber Ajansı