news-details

TFL Altekma SK TVF’nin vereceği kararı bekliyor

Pandemi olarak kabul edilen korona virüsü salgını herkesin elini kolunu bağladı! 19 Mart’ta askıya alınan tüm spor karşılaşmaları gibi, Voleybol Erkekler 1.Lig final maçları da yarı final maçları sonrası ertelendi.

TFL Altekma Spor; 450 kişilik çalışanı olan Altekma Group’a bağlı özel bir spor kulübüdür. Son 6 sezonda 5 defa play-off finallerine katılma hakkı elde eden Altekma’nın bu yılki hedefi Efeler Ligine yükselmek, yatay ve düşey trafik işaretleri sektöründe faaliyet gösteren Altekma Group, gençleri spora teşvik ederek kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getiriyor. Alt yapısında 200 den fazla lisanslı sporcu ile sağlam temeller atan TFL Altekma Türkiye Voleybol Federasyonunun vereceği kararı bekliyor.

Nisanın ilk haftasında açık havadaki futbol maçlarının bile oynanamadığı bu dönemde, voleybol finallerinin de uzun bir süre içinde yapılması zor görünüyor. Salgının gidişatının belirsizliği ve antrenmanların yapılamaması nedeniyle ekiplerdeki yabancı oyuncular birer birer ülkelerine döndüler. Sözleşmeleri bir yıllık olan bu oyuncuların da kısa bir süre içinde geri dönmeleri zor görünüyor.

Efeler Ligi’ndeki playoff ve playoutların oynatılmadığı, Sultanlar Ligi ve 1. Lig Kadınlar playofflarının askıya alındığı bu dönemde ortadaki belirsizliği işaret eden TFL Altekma Spor Kulübü Başkanı Melih Sebastien Durmuş; Federasyonun ligleri erteleme kararı sonrasında sosyal mesafeyi korumak için ekip çalışmalarını durdurduklarını belirtti. “Brezilyalı Matheus da ülkesine döndü. Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan gelecek kararı bekliyoruz. Dünyanın gündemi tamamen korona virüs. Bu virüsü bir an önce atlatmayı bekliyoruz. Ortaya çıkan bu salgın durumu bizleri de olumsuz etkiledi. Ligin kalitesini, rekabeti bir kenara bırakıp insan sağlığını düşünmemiz gereken bir dönemdeyiz. Final maçlarının oynanması ihtimalini düşük görüyoruz. “Play-Offlar yapılsın” dediğimiz anda oyuncuların dönmesi ve 14 gün karantinada kalması gerekiyor. Yabancı oyuncuların sözleşme süreleri mayıs ayında bitiyor. 1.Lig takımlarının pek çoğunda durum aynıdır. Federasyonun finale yükselen dört kulübü üst lige terfi ettirmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Tabi ki de bu karar Federasyonun tasarrufundadır, bunun bilincindeyiz. Basketbol Süper Ligi 16 takımla oynatılıyor, daha önce 14 takımla oynanan ligdeki takım sayısının 12 takımdan 16 takıma çıkarılmasının bu istisnai yıl için bir sakınca yaratmayacağını düşünüyoruz. Federasyon bu istisnai süreçle ilgili kulüplerden öneri toplayabilir. Türkiye Voleybol Federasyon’undan adil, herkes için sağlıklı olacak bir karar bekliyoruz. Dünyaca yaşadığımız bu endişeli günleri umarım çabuk atlatırız” dedi.


Hibya Haber Ajansı