news-details

Veeam, Microsoft Azure için yeni Veeam yedekleme’nin genel kullanılabilirliğini duyurdu

Kuruluşların daha fazla uygulama ve veriyi Azure'ye taşımasına yardımcı olmak üzere Azure işlevleri ile entegre edilen Yeni Veeam Yedekleme ve Kurtarma çözümü, maliyet ve güvenlik üzerinde kontrolü sağlarken aynı zamanda bulut veri kaybını da ortadan kaldırıyor.

Bulut Veri Yönetimi sağlayan yedekleme çözümlerinin lideri Veeam® Software, kurumsal kullanıma hazır bulut yedekleme ve kurtarma çözümü, Microsoft Azure için Yeni Veeam Yedekleme’nin kullanılabilirliğini duyurdu. Yeni çözüm ile müşteriler ve hizmet sağlayıcılar, Azure'ye daha fazla uygulama ve veri taşıyabilecek. Aynı zamanda Azure'deki bulut uygulamalarını ve verilerini düşük maliyetle, kolayca ve güvenli bir şekilde korunmasını sağlayabilecekler. Bunların yanı sıra yeni çözüm,taşınabilir yedekleme şekli ile çoklu bulut ortamında yedekleme, kurtarma ve taşıma dahil olmak üzere eksiksiz Bulut Akışkanlığı da sağlıyor.

Microsoft Azure gibi, genel bulut Hizmet Olarak Altyapı (IaaS) da, üretim BT iş yüklerini benimseme konusunda hızla büyümeye devam ediyor. Genel bulut IaaS ile altyapının çalışma süresi servis sağlayıcı tarafından garanti ediliyor olsa da, müşteriler hem verilerinden hem de bu verileri kazayla silinmesine, veri bozulmasına veya fidye yazılımı, hırsız kullanıcılar gibi tehditlere karşı korumakla sorumlu olmaya devam ediyor. Microsoft Azure için Yeni Veeam Yedekleme ile Veeam, Azure uygulamalarının ve Azure sanal makinelerinde barındırılan verilerin, yedekleme ve kurtarma denetimleri ile ilgili platform desteğini, kurumsal kullanıma hazır bir çözümle genişletiyor.

Bulut veri kaybının her kuruluşun deneyimlediği sorunlar arasında olduğunun Veeam Bulut Veri Yönetimi Raporu’nda belirlendiğinin altını çizen Veeam CTO’su Danny Allan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Kullanıcılar; şirket içinde veya bulutta, her nerede olursa olsun, yanlışlıkla silinme, veri depolamadaki boşluklar veya fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım gibi güvenlik tehditlerinden verilerini korumak ve kayıpları önlemek sorumluluğundadır. Çözümlerimiz, güvenliği artırarak, maliyetleri düşürerek ve kurtarma sürelerini kısaltarak BT uzmanlarının karşılaştığı zorlukları ve karmaşıklıkları ortadan kaldırır. Microsoft Azure için Yeni Veeam Yedekleme, müşterilere daha fazla maliyet kontrolü ve tasarruf sağlamanın yanı sıra Azure'yi koruyarak ve bulut, fiziksel veya sanal uygulamalarını yöneterek bulut verileri üzerinde kontrol sağlar.”

Microsoft Azure için yeni Veeam Yedekleme, güvendikleri şirket içi ortamların Azure'ye sorunsuz bir şekilde uzanmasını sağlayarak daha fazla uygulama ve veriyi buluta taşıma konusunda kuruluşlara güven sağlıyor. Yeni çözüm ayrıca şu avantajları da beraberinde getiriyor:

  • Azure ile sıkı entegresyon: Azure piyasası aracılığıyla anahtar teslim dağıtım ile verileri dakikalar içinde korumaya başlar. Daha sık geri yükleme noktaları için entegre anlık görüntü otomasyonu, Azure Blob depolama alanına yedekleme, dosya düzeyinde hızlı ve tam kurtarma sağlar.
  • Bulut Akışkanlığı: Veeam’in bulut, sanal ve fiziksel ortamlarda yedekleme, kurtarma ve taşıma sağlayan benzersiz taşınabilir yedekleme şekliyle, çoklu bulut ortamında Bulut Akışkanlığı sağlar.
  • Düşük Maliyet: Beklenmedik masrafları optimize etmek için sektörde ilk yedekleme maliyeti hesap makinesi ile uygun maliyetli Azure Blob depolama alanında uzun süreli saklama sağlar.
  • Üretimden ayrılmış yedekleme verileri: Siber saldırılara karşı bir savunma katmanı olarak çok faktörlü kimlik doğrulamanın yanı sıra çapraz abonelik ile güvenliği artırmak için yedek verilerini üretimden ayırır, bölgeler arası yedekleme sağlar.

Microsoft Azure için Veeam Yedekleme, Azure markette kolayca ulaşılabilen hem ücretsiz hem de ücretli sürümler ile kullanıcılara sunuluyor. Ücretsiz sürüm, geri yükleme işlemlerinde herhangi bir sınırlama olmaksızın 10 adede kadar Azure VM için yedeklemeyi sağlıyor. Ücretli sürüm ise Veeam Universal License (VUL) kullanılarak lisanslanabilir ve tek bir platformdan esnek bir Bulut Veri Yönetimi çözümü için Veeam Backup & Replication ™ ile entegrasyona sahip.


Hibya Haber Ajansı