news-details

Asya Borsaları karışık seyrediyor

Dış Haberler, 9 Haziran (HİBYA) – Asya borsaları Salı sabahı karışık seyrediyor.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nın Nikkei endeksi altı günlük yükselişinin ardından bu günkü sabah oturumunda düşüşe geçerek yüzde 0.9 değer kaybetti. Yatırım bankası Mizuho Securities "ABD'deki yükselişe rağmen, Japon pazarında aşırı ısınma hissi var, bu da yatırımcıların satış emri vermesine yol açtı." diyor.

İhracat ağırlıklı otomotiv sektörü Japon yeninin dolar karşısında değer kazanmasıyla düşüşte ağırlık oluşturdu. Nissan yüzde 5.8, Yamaha yüzde 4.8 ve Mazda yüzde 3.6 geriledi.

Çin'de borsa eğrileri yukarı doğru işaret etmeye devam ediyor. Hong Kong Borsası yüzde 1,3 artarken, hem Şanghay Borsası hem de Shenzhen Borsası yüzde 0,5 arttı. Hong Kong'da Geely Automobile, yüzde 4,4'lük bir artışla günün kazananlarından biri oldu.

Seul borsasının Kospi endeksi yüzde 0,4 düşerken, dün kapalı olan Sydney borsası yüzde 2,6 arttı. Avustralya'da bankacılık sektörü günün kazananları arasında. Westpac yüzde 6,4, Avustralya Commonwealth Bank yüzde 5,1 ve Australia and New Zealand Banking Group yüzde 6,8 değer kazandı.


Hibya Haber Ajansı