news-details

Finans sektörü liderleri webinarda bir araya geldi

Finans dünyasının dönüşümünün ele alındığı “Finansta Yeni Dönem, Yeni Perspektifler” webinarı 600’den fazla katılımcıyla gerçekleşti. Microsoft Türkiye Finansal Servisler Satış Direktörü Duygu Ateş, yaptığı sunumda Microsoft çözümlerinin finansal servislerin dijital dönüşümüne olan etkisini ve finansın geleceğini ele aldı.

Yeni dönemin değişen dinamikleri, finans hizmetlerinin dijital dönüşüm yolculuğunu yakından etkiliyor. Sistemler güvenli bir bulut dönüşümüne ihtiyaç duyarken veri koruması, kullanıcı gizliliği, mevzuatlara uyum, iç görüler sunan yapay zekâ sistemleri ve ölçeklenebilirlik yetenekleri ile kurumlar, finansın geleceğini belirleyen adımlar atıyor. Bu çerçevede 28 Mayıs’ta, finanstaki dönüşümü lider oyuncularla ele alan ve sektörün geleceğine ışık tutan “Finansta Yeni Dönem, Yeni Perspektifler” webinarı düzenlendi. Etkinlikte Microsoft ve Microsoft iş ortaklarından Veripark ve Motiwe şirketlerinden uzmanlar sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlikte finans hizmetlerinin yeni odak noktaları, değişen müşteri alışkanlıklarına ve davranışlarına hazırlık, yeni teknoloji yatırımları, yetenek yönetimini yeniden tasarlamak, uzaktan ve sağlık güvenliğine uygun çalışma, temassız işlemlerde artış, yeni regülasyonlara hazırlık olarak öne çıktı. VeriPark CEE, Türkiye ve DAHC Satış Direktörü Funda Yeşim Çınar, bu dönemde AI ile yüz doğrulama gibi online süreçler üzerinden dijital müşteri edinimi, dijital form onaylama, Microsoft Dynamics 365 Tabanlı Tahsilat Motoru ile otomatikleştirilen kredileri yönetme ve çok kanallı müşteri yönetimi yeteneklerine değindi. Motiwe Kurucu Ortağı Mete Bayrak ise Finans Sektöründe Akıllı Video Yönetimi konulu sunumunda, finans şirketlerinin bulut bilişim üzerinden kurum içine güvenli video içeriği sağlaması, canlı etkinlik ve eğitimler düzenlenmesi konularındaki yeniliklere değinirken, Coudtivi ürünü üzerinden video içeriğinde ses ve görüntü arama yeteneğinin sunduğu faydaların altını çizdi.

“Finans Sektöründe Dönüşüm” başlığı altındaki soru-cevap oturumu, Microsoft Türkiye Finansal Servisler Satış Direktörü Duygu Ateş katılımıyla gerçekleşti. Ateş, bankaların altyapılarının değişimlere hazır olması gerektiğinin altını çizerek fintek ve start-up’ların bankalarla iş yapış modellerinin bu dönemde yeni bir dönüşüme girdiğini belirtti. Oturumda üzerinde durulan temel kavramlardan biri de kredi taleplerinin çok hızlı sonuçlandırılabilmesini sağlayan “loan origination/kredilendirme” yazılımları oldu. Duygu Ateş, önceden kredi işlemlerinde aylar sürebilen başvuru, soruşturma ve onay süreçlerinin yeni teknolojik altyapılarla çok kısa sürede, hatta bazen anında tamamlanabildiğini vurguladı.

Finans sektörünün geleceğini ele alan webinar serisinin bir sonraki konusu üretim sektörüyle ilgili olacak.

Hibya Haber Ajansı