news-details

Prometeon Lastik Grubu, UN Global Compact üyesi oldu

Prometeon Lastik Grubu, United Nations (UN) Global Compact'e üye olarak, insan hakları, çevresel sürdürülebilirlik ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki on ilkeyi kabul etti. Prometeon, 2030’a kadar daha iyi ve daha sürdürülebilir bir geleceğe aktif olarak katkıda bulunma taahhüdüyle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini de destekliyor.

 

 

Dünyanın endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek şirketi Prometeon Lastik Grubu, 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Raporda şirketin, dünya çapındaki işletmeleri sürdürülebilir ve sosyal olarak sorumlu politikalar benimsemeye ve uygulamaları hakkında rapor vermeye teşvik eden Birleşmiş Milletler Global Compact (UNGC) üyesi olması, 2019’un en önemli başarılarından biri olarak nitelendirildi

.

Prometeon, sürdürülebilir değerlerin yaratılması ve korunması için yönetim kapasitesini iyileştirmek amacıyla 166 ülkeden 10.435 şirketin üye olduğu UN Global Compact’e katıldı. UN Global Compact, iş dünyasına gelişmiş ve yenilikçi Sürdürülebilirlik Performans Yönetimi için ilham verme vizyonuyla, kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarıyla tam uyum içinde olan liderlik önerileri sunuyor. Prometeon Lastik Grubu, on temel UNGC ilkesini benimsemenin yanı sıra Birleşmiş Milletler’in (BM) 2030 gündeminde yer alan daha iyi ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma amaçlı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı da desteklemeye karar verdi.

 

Prometeon Lastik Grubu Sürdürülebilirlik Raporu’nda dört ana başlık yer alıyor:

  • Kurumsal Yönetim ve İş Etiği: Şirketin benimsediği Sürdürülebilir Yönetim Modeli, ayrıca ilgili Politika ve Prosedürler.
  • Sosyal Boyut: Özellikle çalışanlara yönelik olarak esenlik, sağlık ve güvenlik konularında insan odaklı etkinlik ve projelerin yönetişimi ile beraber ve aynı zamanda dış paydaşlara yönelik somut katkılar.
  • Çevresel Boyut: Şirketin enerji tüketimi, su çekme, sera gazı emisyonları ve atık geri kazanım yönetimini düzenleyen koşullar. Şirketin su çekmesi 2019’da önceki yıla göre %4,71 azalırken oluşan toplam atığın %97,25'i geri dönüştürüldü ve spesifik enerji tüketiminde %6,49'luk iyileşme sağlandı.
  • Ekonomik Boyut: Değer zincirinin dağılım detayları, tedarikçi ve müşteri ilişkilerinin yönetimini dikkate alan politikalar ve şirketin kalite sertifikasyonlarının listesi.

Prometeon Lastik Grubu CEO’su Giorgio Bruno, şu açıklamada bulundu: “2019, Grubumuzun tamamı için çok önemli bir yıl oldu. Sadece iş açısından değil, faaliyet gösterdiğimiz çevresel ve sosyal topluluğun desteklenmesi anlamında da önemli hedeflere ulaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Ortak değerlerin, paydaşlarla ilişkilerin ve bağların oluşturulmasını destekleyebilecek yönetişim araçlarını kullanmak, ayrıca finansal, üretken, entelektüel, insani, doğal ve sosyal sermayeyi geliştirmek günümüzde bir zorunluluk olarak öne çıkıyor. Prometeon Sürdürülebilirlik Raporumuzla ekosistemimizin dengesine saygı duyma ve uzun vadede başarılı kurumsal stratejiler geliştirme arzusunu ifade eden herkes için hayati öneme sahip bu unsurların tümüne genel bir bakış sunuyoruz.”

 

Prometeon Lastik Grubu, tüm iştiraklerini kapsayan Etik Kod ile mesleki uygulamalar için açık ve net kurallar tanımlıyor. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında şirket için çalışan herkesin ve şirketle ticari ilişkisi olan tüm iş ortaklarının bu kurallara uyması bekleniyor.

 

 

PROMETEON LASTİK GRUBU

Prometeon Lastik Grubu dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi olup insan ve yük taşımacılığı için otobüs ve kamyon lastiklerinin yanı sıra tarım ve iş makinesi lastiklerini üretmektedir. Prometeon’un çok kademeleri ürün yelpazesinde lisanslı PİRELLİ ve FORMULA markalarının yanı sıra ANTEO, TEGRYS ve ERACLE markaları da yer almaktadır. Grubun üretim yapısını ikisi Brezilya’da, biri Mısır, biri de Türkiye’de olmak üzere dört fabrika oluştururken İtalya, Brezilya ve Türkiye’de bulunan üç Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Mısır’daki Geliştirme Merkezi ürün inovasyonlarının kalbini temsil etmektedir. Beş kıtada faaliyetlerini sürdüren Prometeon Grubu, 7.000’den fazla çalışana istihdam sağlamaktadır.


Hibya Haber Ajansı