news-details

Tomra Food, Test ve demanstrasyon merkezlerini sanal hale getirdi

TOMRA Food, sınırlı temasın ön görüldüğü bu günlerde müşterilerine interaktif gıda ayıklama testleri yaptığı Sanal Demonstrasyon Merkezleri ile hem çalışanlarının ve hem de müşterilerin sağlığını korurken iş sürekliliğini sağlamak için de yeni adımlar atıyor.

 

Covid-19 küresel salgını, günlük yaşam üzerinde hem kişisel düzeyde hem de iş dünyasının işleyişinde dramatik bir etkiye sahip. Bu durumda, mevcut koşulların yol açtığı aksaklıklara rağmen küresel gıda tedarik zincirinin verimli bir şekilde üretime devam etmesini sağlamak kritik önem taşıyor.

 

Taze gıda tedarikçileri ve gıda işleme operasyonları, virüsün yayılmasını önlemek, çalışanları, tedarikçileri ve müşterileri korumak için uygulaması gereken hareket ve temas kısıtlamaları ile benzeri görülmemiş bir zorlukla çalışırken yüksek bir talebi karşılamak için kesintisiz üretim yapma baskısı altında bulunuyor.

 

Gıda endüstrisinde sensör tabanlı ayıklama çözümleri ile teknolojik anlamda sektöre liderlik eden TOMRA Food, bu zorlu dönemde müşterileri için çözümlerini geliştiriyor. TOMRA Food, dünyanın farklı bölgelerindeki test merkezleri ile gıda üreticileri ve işleyicileri için ürünlerine özel ayıklama demonstrasyonları gerçekleştiriyordu. Böylece gıda üreticileri ve işleyicileri, üretim gereklilikleri ve tesisleri için en ideal ayıklama çözümlerini birebir test etme şansını buluyordu. Gıda alanında üretim ve tedarik zincirinin durması mümkün olmadığından TOMRA Food, bu dönemde ayıklama çözümlerinin canlı demonstrasyonlarını sağlamak için dijital teknolojiden yararlanarak test merkezlerindeki demonstrasyonları online olarak sunuyor. TOMRA Sanal Test ve Demonstrasyon Merkezleri, katılımcıların bulundukları yerden izlemelerini sağlayan online gıda ayıklama demonstrasyonları yapıyor. Müşteriler, Leuven - Belçika, Xiamen - Çin ve Sacramento- ABD'deki merkezlerde gerçekleştirilen interaktif oturumlar için rezervasyon oluşturabiliyor. Bu sunumlar sırasında katılımcılar, doğrudan TOMRA'nın ayıklama çözümlerini çalışırken görebiliyorlar. Oturum boyunca, bu teknolojilerin kalite, gıda güvenliği, karlılık ve sürdürülebilirlik açısından faydalarını tartışmak için canlı video bağlantısı aracılığıyla TOMRA uzmanlarıyla iletişim halinde olabiliyorlar. Yeni TOMRA Sanal Demonstrasyon Merkezleri ile katılımcılar, düşündükleri ayıklama çözümlerini test edebilecek ve bilinçli bir satın alma kararı verebilecekler.

 

TOMRA Food Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Ashley Hunter, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Eşi görülmemiş bir dönemden geçiyoruz. Bu durumda en önemli önceliğimiz, çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve onların çalışanlarının güvenliğini, iyi olmalarını sağlarken, müşterilerimizin kesintisiz ve kaliteli gıda üretme yeteneğini desteklemek. Bu dönem hem kişisel hem de iş hayatımızda hepimiz için zor zamanlar geçiriyoruz ancak küresel gıda tedarik zincirinin etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak için ortak çabalarımızı sürdürmemiz hayati önem taşıyor. ”

 

Bu yeni Sanal Demonstrasyon Merkezleri’nin oluşturulması, TOMRA Food müşterilerinin kriz boyunca gıda talebini karşılamak üzere ayıklama işlemlerini verimli bir şekilde yürütmek için ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlamak üzere TOMRA Food'un eylem planındaki yeni bir adım. 

Türkiye’den de birçok müşterilerine Belçika’daki test merkezlerinde ürün demonstrasyonları yaptıklarını belirten TOMRA Food Türkiye Satış Müdürü Ahmet Koçyiğit; “Kabuklu yemişten, bakliyat, kuru meyve ve taze meyve-sebzeler için pek çok müşterimiz ile test merkezlerinde ayıklama teknolojilerimizi birebir inceleyerek tesislerine en uygun kurulumu yapabildik. Bize gönderdikleri ürünler sayesinde kendi üretim şartlarına en yakın koşulları canlandırarak, gerçekçi sonuçlar elde etmeyi başarabiliyoruz. Şimdi bu işlemi online olarak yapabilme şansına da sahibiz” diye belirtti.

 

Alınan diğer önlemler;

Mevcut ve potansiyel ürün ve yedek parça siparişlerini karşılamak ve müşterilerin ekipmanlarının hizmet dışı kalmamaları için kritik bileşenlerin stok seviyelerini arttırmak gibi önlemlerle tedarik zincirinde olası risklerin önlenmesi sağlanıyor.

 

TOMRA, uzmanlığını ve kaynaklarını müşterilerine ulaştırmak için dijital teknolojiden yararlanarak, mevcut ayıklama ekipmanlarının işleyişini uzaktan servis ve eğitim araçlarını kullanarak tesisleri ziyaret etmeden çözümlüyor.

 

Müşteriler, yerel varlığı güçlü bir küresel şirket olan TOMRA Food’un uzmanları ile aktif olarak müşteri tesislerine olabildiğince yakın bulunmasının avantajlarından faydalanabiliyor. TOMRA’nın yerelleştirilmiş hizmet ve servis yapısı, çeşitli hükümetlerin kriz dönemindeki seyahat kısıtlamalarına karşın dünyadaki her müşteriye verimli ve hızlı yerel destek sağlamaya devam edebilme avantajını sunuyor.

 

Kendi ürünlerinizin TOMRA makineleri ile uygulamalı testini yapmak için aşağıdaki linkten başvuru yapabilirsiniz;

TOMRA Food Sanal Test ve Demonstrasyon Merkezi


Hibya Haber Ajansı