news-details

Türk Kızılay'ın dergisinin yeni adı 1868 oldu

1868’DEN BUGÜNE YOLUMUZ İYİLİK

TÜRK KIZILAY’IN DERGİSİNİN YENİ ADI “1868”

Türkiye’nin ilk kurumsal dergilerinden biri olan Türk Kızılay dergisi, yayım hayatına kısa bir süre ara verdikten sonra, yeni bir solukla 2019’da tekrar Türk halkının beğenisine sunuldu. Türk Kızılay’ın dergisinin yeni adı ise 1868 oldu.

15 Eylül 1921 tarihinde yayımlanmaya başlayan Türk Kızılay dergisi o zamanki adıyla Hilâl-i Ahmer Mecmuası olarak raflardaki yerini almıştı. O tarihten bugüne Cumhuriyetimize tanıklık eden dergi, bir yandan Kızılay’ın faaliyetleri hakkında haberlere yer verirken, bir yandan da afet, kan, ilkyardım, sivil savunma konularında halkın bilinçlenmesinde önemli bir rol oynadı.

2019 Kasım ayındaki özel sayısıyla tekrar yayın hayatına başlayan ve adı kuruluş tarihinden hareketle 1868 olan Türk Kızılay’ın yeni dergisi bu kez farklı bir konseptle ele alındı. 1868 adıyla yayımlanmaya başlayan dergi, 10 bin adet basılıyor ve ayda bir olarak yayımlanıyor. Bayilerde 10 TL olarak satışa sunulan derginin içeriğinde özel dosyalar ve haberler, ünlü simalar ile yapılan röportajlar, köşe yazıları, tarih, sağlık, spor, gezi, kültür-sanat sayfaları yer alıyor. Dergi bu yönüyle, “renksiz” bir kurum dergisi olmaktan öte, herkesin keyifle okuyabileceği bir format ilgililerin beğenilerine sunuluyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 1868’in yayın hayatına başlamasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “İyilik, bitmeyen bir yolculuktur. Dünyayı gezer, yolu bitmez; yüzyıllar geçer yolu bitmez. İyiler daima yürüyecek bir yol bulur. Kızılay olarak bizler bu yolculuğa 1868 tarihinden itibaren devam ediyoruz. Yalnız değiliz, tüm dünyada bizimle birlikte yürüyen güzel yürekli insanlar var. Yalnız yürümediğimizi biliyoruz ve bunu sizinle de paylaşmayı arzu ettik. İstiyoruz ki iyilik yolunda yürüyen herkes yalnız yürümediğini bilsin. Bu yolda yürümek isteyenler kocaman bir ailenin parçası olduğunu hissetsinler.

Türkiye’nin ilk kurumsal dergilerinden biri olan Türk Kızılay Dergisi, uzun süredir iyilerin iyilik hikâyelerini anlatıyor. Dergimizi yayım hayatına kısa bir süre ara verdikten sonra, yeni bir solukla 2019’un son aylarında tekrar Türk halkının beğenisine sunduk.”


Hibya Haber Ajansı