news-details

ABD – Çin ilişkilerine yönelik endişeler risk iştahını baskılıyor

Piyasa Gündemi

TCMB beklentilere paralel 50 baz puan faiz indirimine giderken, yurt dışında açıklanan öncü PMI verileri beklentilerin üzerinde geldi. Bununla birlikte Trump’ın söylemleri ve ABD Senatosu'nun Çinli şirketlerin ABD borsalarında listelenmesini engelleyebilecek yasa tasarısını onaylaması, ABD – Çin ilişkilerine yönelik endişeleri artırırken risk iştahını baskılıyor. İki ülke ilişkileri ve salgın konusundaki gelişmeler önemini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta
•    10:00 Türkiye – İmalat Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD – Çin ilişkilerine dair artan endişeler risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Dün küresel piyasalarda bir miktar satıcılı bir seyir izlenirken, satış baskısı bu sabah da devam ediyor. Yurt dışı piyasalara kıyasla pozitif ayrışma gösteren BIST-100 Endeksi ise dün günü %0,48’lik yükselişle 102.649 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1’lere yaklaşan satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,79 – 6,80 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,79’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışı piyasalardaki görece zayıf seyre rağmen dün pozitif ayrışan BIST-100 Endeksi günü bir süredir takip ettiğimiz konsolide bölgesinin üst bandının bulunduğu 102.300 seviyesinin üzerinde tamamlamayı başardı. Son iki gündür test edilen ve geçilmekte zorlanılan 103 binli seviyeler kısa vadeli direnç oluştururken, bu sabah ABD – Çin gerilimi nedeniyle piyasalarda satış baskısının derinleştiği görülüyor. Güne satıcılı bir açılışla başlamasını beklediğimiz endekste kısa vadede 500 günlük üssel ortalamanın bulunduğu 101.000 seviyesi ile psikolojik öneme sahip 100.000 seviyesi destek olarak izlenebilir. 100 bin altında satışların tekrar derinleştiği izlenebilir. Yükselişlerde ise 102.300 – 103.200 aralığı kısa vadeli direnç bölgesi olarak önemini korumaktadır.

 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı