news-details

Eti Çocuk Tiyatrosu, evdeki çocukları tiyatro ile buluşturuyor

Türkiye’nin en uzun soluklu projelerinden biri olan Eti Çocuk Tiyatrosu, ‘Heidi’ ve ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ oyunlarını, eğitimlerine evden devam eden çocuklar için Eti’nin Youtube kanalından yayınlamaya başladı.

2000 yılından bu yana Türkiye’de ve Dünya’da 2,5 milyona yakın çocuğa tiyatro sevgisi aşılayan, kültürel gelişimlerine katkıda bulunan ve hayal dünyalarını zenginleştiren Eti Çocuk Tiyatrosu, şimdi de oyunlarını dijitalde ortamda sergiliyor

Koronavirüsün etkilerinden korunmak amacıyla alınan önlemler kapsamında eğitimlerine evde devam eden milyonlarca çocuğa ulaşmak amacıyla Eti Çocuk Tiyatrosu, her hafta dünyaca ünlü iki farklı tiyatro klasiğini Eti’nin Youtube hesabından yayınlayacak.

Sosyal mesafenin korunması amacıyla evlerinden eğitim alan çocukların kültürel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen projenin ilk haftasında Heidi ve Kırmızı Başlıklı Kız yayınlanmaya başladı. Eti Çocuk Tiyatrosu, sonraki haftalarda Kral Çıplak, Çizmeli Kedi, Pinokyo ve Alice Harikalar Diyarında oyunlarını da minik izleyicilerine sunacak

Heidi

https://www.youtube.com/watch?v=V4o3dPNHh2M

Eser: Johanna Spyri

Uyarlayan-Yöneten: Ünsal Sicilli

Müzik: Burakcan Olçaray

Dekor-Kostüm: Şebnem Kepkep

Oyuncular: Ali Ulvi Gülşen-Aylin El-Derya Hatipoğlu-Dilara Akan-Furkan Tekbıyık

Johanna Spyri'nin dünyaca ünlü aynı adlı eserinden uyarlanan oyun; doğa sevgisi, özgürlük, arkadaşlık, yardımseverlik, hayal etmek ve umut gibi konuları eğlendirici ve hareketli bir dille anlatmaktadır. Türkiye’nin birçok ilinde bugüne kadar yaklaşık 90.000 kişiyle buluşmuş olup perde açmaya devam edecektir.

Kırmızı Başlıklı Kız

https://www.youtube.com/watch?v=TNzhT6PyEZQ

Eser: Charles Perrault

Uyarlayan-Yöneten: Ünsal Sicilli

Müzik: Caner Anar

Dekor-Kostüm: Şebnem Kepkep

Oyuncular: Alper Yaman-Didem Alesoy- Dilara Akan-Hüseyin Yıldırım-Mehmet Onur

Charles Perrault’un dünyaca ünlü aynı adlı eserinden uyarlanan oyun; büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra, tanımadığımız kişilere karşı da dikkatli olmamız gerektiğini konu almıştır. Türkiye’nin birçok ilinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaklaşık 360.000 izleyiciyle buluşmuştur. (2016-2017 / 2017-2018 / 2019-2020)

 


Hibya Haber Ajansı