news-details

Meleklerin Payı Ankaralı Okurlarıyla buluştu

30 yıldan sonra Türkiye’de yayınlanan ilk viski kültürü kitabı olan Meleklerin Payı İskoçya’da başlayan bir kültürün tüm dünyaya nasıl yayıldığını ilginç anektodlar ve bilgiler eşliğinde aktarıyor. Okurlar kitaba yayılmış QR kodları cep telefonlarından okutarak Dr Burkay Adalığ’ın İskoçya’da gerçekleştirdiği videolara ulaşıp konuları kendisinden dinliyor ve bu kültürü yerinde izleyebiliyorlar.

 

1 Şubat 2020 tarihinde Ankara Point Hotel’de düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluşan Dr Burkay ADALIĞ aynı gece Ankara’nın en yeni ve dinamik viski tadım topluluklarından olan The Viskici’nin organize ettiği #CelebratewithXV temalı lansman davetinde 200’e yakın seçkin konuğuyla tek tek ilgilendi. Kişisel sağlık uzmanı Dr Buğra Buyrukçu, Aşk Tadında Diyet kitabının yazarı Neslihan Öztürk Aktepe, Newscastle Pub ortaklarından Mehmet Semerkant, çikolata sanatçısı Gamze Baş gibi kültür-sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerin katıldığı davet tüm konuklardan tam not aldı. Konuklar Lara Çayan ve orkestrasının müzikleriyle eğlenirken gecenin sürprizi Burkay Adalığ’ın sahnede Lara Çayan’a eşlik ettiği düet oldu.

 

Dr Burkay ADALIĞ konuyla ilgili olarak “6 yıl önce yazmaya başladığım Meleklerin Payı sosyal medyanın da etkisiyle on binlerce takipçiye ulaştı ve dünyanın en çok takip edilen sitelerinden biri haline geldi. Tüm bilgi birikimimi ve deneyimlerimi damıtarak hazırladığım “Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası” 30 yıl sonra alanında Türkçe yazılan ilk kitap olduğu için büyük bir sorumluluk duygusuyla çalıştım ve Epsilon gibi büyük bir yayınevinin desteğiyle böyle değerli bir eser yarattığım için çok mutlu ve gururluyum. Ciltli bir koleksiyon kitabı niteliğinde olmasına rağmen çok büyük bir ilgi görerek 10 gün içinde ilk baskısı tükenen ve ikinci baskıya geçen kitabımın yeni baskısını 30 yıl yaşadığım memleketim Ankara’da sevdiklerimle kutlamak çok keyifli” dedi.

Meleklerin Payı kitap365.com da ve D&R Mağazalarında bulunabiliyor.


Hibya Haber Ajansı