news-details

FMV Işık Okulları’ndan online kayıt kolaylığı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’na, uzaktan eğitim programlarındaki başarısıyla devam eden FMV Işık Okulları, 2020-2021 dönemi kayıtlarına da başladı. Yerleşkelerindeki yoğun dezenfeksiyon işlemlerini periyodik aralıklarla devam ettiren okul, bu süreçte kayıt ve görüşmelerini online olarak gerçekleştirmek isteyen veliler için de çok kolay bir başvuru süreci hazırladı. Dileyen veliler, www.fmv.edu.tr üzerinden aday öğrenci başvuru formunu doldurarak da kayıt sürecini başlatabilecek.

 

1885 yılında Selanik’te “önce iyi insan yetiştirme” ilkesiyle kurulan FMV Işık Okulları, IŞIK ismini Atatürk’ün de onayıyla 1934 yılında almıştır. Nişantaşı Yerleşkesini Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule Yerleşkeleri takip etmiştir. FMV Işık Okulları, sürdürülebilir eğitim süreciyle, anaokulundan üniversite mezuniyetine dek kesintisiz çağdaş eğitim-öğretim fırsatı sunmaktadır.

 

Tüm yerleşkelerinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve fen liselerinde 6.000 öğrenciye eğitim veren FMV Işık Okullarının Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule Yerleşkelerinde fen liseleri, Erenköy ve Ayazağa Yerleşkelerindeki liselerinde IB DP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı) da yer almaktadır. Tüm yerleşkelerde 3-12 yaşları arasındaki öğrencilere IB PYP (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı), lise - fen liselerinde ise AP (Advanced Placement) İleri Düzey Yerleştirme Programı uygulanmaktadır.

 

Kuruluşundan itibaren uluslararası standartlarda çağdaş eğitimi benimseyen FMV Işık Okullarının Ayazağa Yerleşkesi 2009 yılında, Erenköy Yerleşkesi 2012 yılında Nişantaşı Yerleşkesi ise 2018 yılında CIS (Uluslararası Okullar Birliği - Council of International Schools) çerçevesinde yürütülen akreditasyon çalışmalarını başarıyla tamamlayarak akredite edilmiştir.

 

IB DP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı)

 

FMV Ayazağa Işık Lisesi ve FMV Erenköy Işık Lisesi, okulun fiziksel koşullarından, uygulanan ders programına kadar birçok başlıkta denetimden geçerek 2014-2015 Eğitim Öğretim dönemiyle birlikte Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’na dâhil olmuştur.

 

İddialı ve dünya çapında prestijli bir akademik program olan IB Diploma Programı, öğrencileri yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere hazırlamanın ve üniversite kabullerinde öne çıkarmanın yanı sıra, benzersiz müfredatı ile tüm dünyada araştırmacı, duyarlı, küresel bilince sahip, kültürlerarası anlayışa katkıda bulunacak gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

Ülkemizde 16-19 yaş arası 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsayan IB Diploma Programının mezunları, çift lise diploması ile mezun olurlar. Böylece hem MEB diploması ile ulusal üniversite sınavlarına girebilir hem de IB Diploması ile yurt dışındaki üniversitelere başvurabilirler. Dünyada en fazla kabul gören ve en prestijli lise mezuniyet diploması olarak öne çıkan IB Diploması Türkiye’deki bazı vakıf üniversiteleri tarafından da tanınmaktadır. Tüm dünyada üniversiteler, IB Diploma Programı mezunlarına diploma notlarına göre burs, yatay geçiş, bazı derslerden muafiyet gibi bazı imtiyazlar tanımaktadır.

 

AP (Advanced Placement) - İleri Düzey Yerleştirme Programı

 

FMV Işık Okulları liseleri - fen liselerinde uygulanmaya başlayan ve İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan AP (Advanced Placement) Programı, öğrencilere lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu dersleri üniversitede kredi olarak saydırma imkânı sağlamaktadır. Programı başarıyla bitiren öğrenciler, yurt dışı üniversite başvuruları kabul aşamasında, standart başvuru yapanlara göre avantaj sağlar.

 

Öğrenciler, AP dersleri aracılığıyla, bir yandan eleştirel düşünme, sağlam kanıtlar oluşturma ve çok yönlü düşünme becerilerini kazanırken, bir yandan da hayata hazırlanırlar. AP dersleri almış olmak, yurt dışı üniversite başvurularında öğrencinin kendine yüksek hedefler koyduğu, zorlu bir müfredatın altından kalkabildiğini göstererek öne çıkmaya yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, AP sınavlarında 3 ve üzeri puan alan öğrencilerin üniversitede AP öğrencisi olmayanlardan daha yüksek akademik başarı kazandıklarını göstermektedir.


Hibya Haber Ajansı